Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash'tan index e otomatik geçiş?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.06.2004   #11 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir
Re: Flash'tan index e otomatik geçiş?

Eğer çok acilse geçici olarak şunu önerebilirim

1.Açılan ilk sayfada animasyon gösterin bittikten sonra getURL komutuyla diğer bir sayfayı açtın

2.Açtığın satfada da yine bir <a href="http://www.ntsearch.com/search.PHP?q=flash&v=56">flash</a> olacak, geçiş efekti gerçekleştikten sonra tekrar getURL ile HTML sayfana (ana sayfan) yönlendireceksin.

3. Ana sayfan açıldığında resmin rahatsız edici bir şekilde ortaya çıkmamış olacak

Kulağı tersten göstermek diye buna derim ben
Miolnir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.06.2004   #12 (permalink)

eylul's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
Miolnir tarafından gönderilen mesaj:
Eğer çok acilse geçici olarak şunu önerebilirim

1.Açılan ilk sayfada animasyon gösterin bittikten sonra getURL komutuyla diğer bir sayfayı açtın

2.Açtığın satfada da yine bir <a href="http://www.ntsearch.com/search.PHP?q=flash&v=56">flash</a> olacak, geçiş efekti gerçekleştikten sonra tekrar getURL ile HTML sayfana (ana sayfan) yönlendireceksin.

3. Ana sayfan açıldığında resmin rahatsız edici bir şekilde ortaya çıkmamış olacak

Kulağı tersten göstermek diye buna derim ben

Miolnir , pek bişey anladığım söylenemez.Anladığım kısmı ile ise ne gerek var dedim doğrusu .
Ama şunu söyleyebilirim. Bir önceki formulle şimdilik tek resim olduğu için işimi hallettim. Ama bilemiyorum tabi bunu parçalayıp HTML e atarsam nasıl yapabilirim? Bakacağız artık.. Resim epey yüklü 250 K olsa flash ın açılması uzun sürer mi dersiniz... e tabi bir öncekiler de var... Resmi nasıl minimize ederim flash da bilmiyorum...

Mesaj eylul tarafından 22.06.2004 (09:25) yeniden düzenlendi.
eylul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.06.2004   #13 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Aslında 250 k lık bir resim olmamalı. Baştan müdahele buna olmalı bence.
Ne demek istiyorum. Flasha resmi alacaksanız boyutları da 600 sa , eklediğiniz resim 1200 genişlikte olmamalı kenarlarından küçültsenizde kb şişer.
Ben önce iyi bir jpeg, gif yapıyorum. Sıkıştırıp deniyorum. Görüntüyü bozmayan katlanır en küçük yoğunlukta ve tam flash ta kullanılacak büyüklükte Jpeg yapıp onu flash a atıyorum. Sonra flash içinde pubish teki jpeg sıkıştırma oranlarını deniyorum 250 kb olmuyor.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 22.06.2004   #14 (permalink)

eylul's Avatar

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj:
Aslında 250 k lık bir resim olmamalı. Baştan müdahele buna olmalı bence.
Ne demek istiyorum. Flasha resmi alacaksanız boyutları da 600 sa , eklediğiniz resim 1200 genişlikte olmamalı kenarlarından küçültsenizde kb şişer.
Ben önce iyi bir jpeg, gif yapıyorum. Sıkıştırıp deniyorum. Görüntüyü bozmayan katlanır en küçük yoğunlukta ve tam flash ta kullanılacak büyüklükte Jpeg yapıp onu flash a atıyorum. Sonra flash içinde pubish teki jpeg sıkıştırma oranlarını deniyorum 250 kb olmuyor.
Yanlış mı anlattım acaba.. Bir site tasarladığınızı düşünün.. Henüz bitmemiş.. Mesela üzrinde ayakta bir kız olmalı, ama o kızın resmi sonradan değişebilir gibi.. kompozisyonu Photoshop vb gibi programları kullanarak çizdim. Tasarımı oluşturdum. 800x600 oranlı bir resim. Resmin boyutu 100/100 kalite ile kaydedersem 250 K civarı, optimizesini düşürürsem 140 a kadar inebilir.. Daha da iner ama kalitesi çok bozuluyor. şimdi flasta olmasını düşünmemin nedeni de bu zaten kalitesinden ödün vermemek.. ancak flash içinde bunu nasıl minimize edebilirim onu bilmiyorum.

Yani 250 K dediğim 800x600 boyutlarında oluşturduğum jpg.

Baştan flashsız çözüm aramamın nedeni ise, flash ı iyi bilmemem ve tasarım şu an sürekli değişir bir süreçte olduğundan flash ta şu an vakit kaybetmemem. Biliyorsunuz en kısa yol bildiğiniz yoldur... ama tüm tasarım değişiklikleri yapıldıktan sonra, flash a alacağım ve o zaman da bu soruların cevaplarını araştıracağım..

Umarım daha açık olmuştur.

Selamlar
Old 22.06.2004   #15 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

flash için resim formatı png olduğunda epey bir tasarruf edilebiliyor. 800x600 boyutundaki 260Klık bir png(8) dosyasının flash'a import edildikten sonraki SWF boyutu sadece 77K oluyor. 70Klık bir jpeg flash icinde hemen hemen ayni oranlarda kaliyor. flash doğal olarak png'yi seviyor 70K biraz yuksek ama zaten o boyutlarda sıkıştırılmış bir resim dosyasının flash dışındaki normal boyutlarına yakın (ben genelde 30-60K kullanırım ama zaten o boyutta (800x600) çıplak jpeg ancak bir thumbnailin büyütülmüş halidir benim için). HTML'de ne kadar surede geliyorsa flashta da o hizda gelir. Benim yaptıklarım hiç kasmadı, bilemiyorum.
Old 22.06.2004   #16 (permalink)

eylul's Avatar

Alıntı:
heady tarafından gönderilen mesaj:
flash için resim formatı png olduğunda epey bir tasarruf edilebiliyor. 800x600 boyutundaki 260Klık bir png(8) dosyasının flash'a import edildikten sonraki SWF boyutu sadece 77K oluyor. 70Klık bir jpeg flash icinde hemen hemen ayni oranlarda kaliyor. flash doğal olarak png'yi seviyor 70K biraz yuksek ama zaten o boyutlarda sıkıştırılmış bir resim dosyasının flash dışındaki normal boyutlarına yakın (ben genelde 30-60K kullanırım ama zaten o boyutta (800x600) çıplak jpeg ancak bir thumbnailin büyütülmüş halidir benim için). HTML'de ne kadar surede geliyorsa flashta da o hizda gelir. Benim yaptıklarım hiç kasmadı, bilemiyorum.

Teşekkürler Heady ...

Java script de işe yaradı şimdilik.. Çalışıyor. Hatta evdeki makinadan sorun da görünmüyor.. flash a almam gerektiğinde yardımına ihtiyacım olabilir ama önce png yi deneyeceğim tabi
Old 22.06.2004   #17 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

İstediğin zaman. Ancak png'yi flash için tavsiye ettim. aklında bulunsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gecis , otomatik , index , flashtan

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:13.