|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: DENİZLİ
|
after effectte videonun arka zeminini değiştirme
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve kafamda çok fazla soru var inşallah bu formda bu soruların yanıtlarını bulabileceğim ilk sorunum şu ben affter effect 6.0 da videonun arka planını kaldırmak istiyorum yani porlant porselen reklamında yapıldığı gibi bende bir bayanın yürüdüğü yerin değiştirmek istiyorum yani kız yürüsün ama ekranda sadece kız görünsün istiyorum yani kısaca arkaplanı temizlemek ve kızı transparan yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: after effectte videonun arka zeminini değiştirme
elindeki video onemlı bu durumda.kare kare goruntuyu kızın dısında kalan alanı maskeleyerek yapabılırsın yada daha farklı bır opsıon olarak arkaplanını temızlemek ıstedıgın vıdeoyu fılmstrıp olarak kaydedıp photoshopta yıne kare kare temızleyebılırsın.Bu benım bıldıgım yontem elbet baska kolay bır yolu daha vardır.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
O dediğin şey benim bildiğim "Blue Box"tır. Onun mantığı mavi yada cart yeşil perdenin önünde çekilen filmin fonunun transparan yapılması, yani arka fon görünmüyo. Herhangi bi filmde bunu yapmaya kalkarsan yani perde önünde çekilmemiş bir filmde çok zor olur diye düşünüyorum. Fotoğrafları tek tek aynı kalitede kesmekte zor olsa gerek. Sonuç olarak 1 saniyede 25 kare olduğunu düşünürsek baya sabır isteyen bir iş olur (denedim biliyorum
). After Effect te tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. Ben premier de herhangi renk bir fonu çok rahat kesebiliyorum (ön plandaki metaryelde blue box renginin hiç bir şekilde olmaması gerekiyor, yoksa onu da kesebiliyor. Örnek: mavi fonda mavi gözlü bir insan). Premier varsa eğer onun için yardımcı olabilir ama After Effect bilmediğim için çok üzgünüm. Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar... Kolay gelsin.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
GafIn soledikleri dogru, bu isin oluru "blue box" olayIdIr.After FX de bu isi yapmak istiyorsan bu sartlarI yerine getirdikten sonra Effects AltIndaki Color Key secerek disable etmek istedigin rengi arzuladIgIn tolerans degerinde girerek cok rahat bir sekilde yapabilirsin.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
blue yada green boxta cekılmemıs bır vıdeo varsa elınde yapılabılecek sey olarak onerdım.
Cekım yapma sansı varsa tabıkı duz bır fonda cekım yapılıp goruntulerı ustuste ortutma ıslemı kolaylastırlabılır.Tabı camera match vs gıbı sorunlara hıc gırmıyoruz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
gameface bence keserek tek tek yapmak tam net ve kaliteli sonuç vermez. Denemiştim bi kere mutlaka bi kaç karede hata olabiliyo, oda bütün olarak bakıldığında kötü olabiliyo. Çok zor bir iş yani. Çok uğraşması gerekiyor. Denemekte fayda var yinede.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Re: after effect hakkında kaynak .
Merhabalar arkadaşlar ,
Aynı programların aynı arayüzlerine bakmaktan sıkılmış olmam,canım sıkıldığında farklı şeyler yaratacağım farklı bir program öğrenmek istemem dolayısıyla after effect i bugün indirdim. Yalnız beni eğlendirmek yerine biraz cansıkıntısı yarattı.Oldukça zor geldi.Elinizde bu programı başlangıç düzeyinde anlatan e-kitap ,url (türkçe tercihimdir) ,kitap adı, varsa paylaşırsanız sevinirm. Ben aradım bulamadım. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ateşbalığı; Türkçe değil ama http://www.trapcode.com/ bu sitede yararlı şeyler var. |
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!