|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Kayan İmajlar
Bu adresteki gibi bir flash yapmak istiyorum. Daha önce forumda geçmiş onu inceledim fakat bazı yerlerde takıldım. Pek yardımcı olmadı. Bir yerde kopukluk oluyor. Anlatmak çok uzun değil ise anlatırsanız sevinirim...Şimdiden teşekkürler..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Kayan İmajlar
eğer tam olarak örnek verdiğin linkteki gibi bişiy yapmak istiyorsan kolay.. Önce resimlerin yüksekliklerini aynı ayarlamalısın bunu Photoshop da falan hallettin diyelim.. daha sonra flash içinden tüm resimleri yan yana diz,, dizme işlemini bitirince hepsini seç ve F8 ile movieclip yap... sonra movieclip içinden yine hepsini seç ve f8 ile graphic yap.. sonra işin içine maskeleme falan da koyarak kayma esnasında kenarları yumuşatabilirsin ama yazmak zor oluyo ben örnek bulabilirsem buraya koyarım...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Kayan İmajlar
Öncelikle herhangi bir photo edit proğramıyla resimlerini yan yana koyarak kayacak olan resmimizi hazırlayalım.
//Flasha geçelim; flash kütüphanesine hazırladığımız resmi import edelim, Boş bir movieClip hazırlayıp resmi içine yerleştirelim, Hazılamış olduğumuz movieClip'i ana sahneye ortalı şekilde alalım ve eğer movieClip'imiz sahnemizin (çalışma alanımız değil tüm sahne) genişliğinden kısa ise movieClipimizi copy ile çogaltarak sahnemizin sağına ve soluna olmak üzere yapıştırarak (sahnenin dışına çıkması önemli değil) çogaltalım. Ana sahnede birinci keyframe'e aşağıdaki fonksiyonu yazalım; Kod:
function kayanresimler(hedef) {
with (hedef) {
_x -= 5; //hızını ayarlayabilirsin örnekte 5
if (_x<-_width/2) {
_x = 400+_width/2; // sahne genişliği 400 px çalışma alanına göre ayarla
}
}
}
movieClip'lerimizin actions'ına şu kodları ekleyelim; Kod:
onClipEvent (enterFrame) {
_root.kayanresimler(this);
}
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bu işini görür...
Şöyle bişey var bunu da dene bi .
p.s. Eğer birbirinden ayrık resimler kullanıyorsan benim yaptığım gibi ilk resimin soluna alpha değeri 0 olan bir parça çiz (son resim ile ilk resim arasındaki boşluğu ayarlıyorsun böylece) İyi çalışmalar.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: Bu işini görür...
Walla şu anda ayak üstü yazıyorum o yüzden hemen bi örnek ekleyemeyeceğim, ama benim kullandığım ve bence en "global" yöntem;
elindeki resimleri dinamik olarak movie yüklenince library' den yüklet ve ufak bir fonksiyon ile sürekli istediğin yöne kaymalarını sağla, bu fonksiyon içerisinde yapman gereken kilit denetim ise, resimler dizisindeki son resim, stage bitimine yaklaştığında, çoktan stage' den çıkmış olan ilk resmi alıp, son resmin arkasına koymak. Bu yöntemi mediaViewer isimli uygulamamda kullanıyorum, oldukça güzel çalıştığını söyleyebilirim. İstersen bi göz at http://www.magic-soft.org/products.a...09031693&dfr=0 Kolay gelsin Saygılar.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!