|
|
#1 (permalink) |
|
|
Merhaba dostlar, gerçekten bu forum harika işler başarıyor. Bilgiyi paylaşmanın ne kadar kutsal bişey olduğunu anlıyorum burada...Neyse uzatmadan konuya geçeyim... Ben proğramcılıkla uğraşıyorum ve bilgisaarın değişkenler kullanarak belli şartları yerine getirip, bunlarla istenilen şeyleri yaptığını biliyorum. Amacım şu: Iki tane button koyacam, ilk buttona tıklandığında a değişkeni = 1 olsun ikinci buttona tıklandığında da a=2 olsun. Sonra bir frame de IF actionu ile kontrol edilerek a=1 ise frame 10'a gitsin ve eğer a=2 ise frame 20 gitsin. değişkenleri atadığımı sanıyorum turşlara basınca ama istediğim komutları gerçekleştirmiyor... Ilk sorum: flash da atanan bir değişkenin değerini nasıl bulurum ? Başka bir değişle; atanan a değişkeninde hangi sayı olduğunu (basic bilenler için PRINT a yapıp ekranda a nın değerini görmek)nasıl görürüm ? Ikinci sorum: eğer değişkene istediğim sayıyı atayabiliyorsam, nasıl komut veririm ? Yardımlarınız için Teşekkürler, bye... |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
bi sn sigaramı yakayım, şu gece vakti awaz awaz Limp Bizkit dinlemenin zewkini çıkarayım
![]() şimdi öncelikle bi butona bastığında değişken atamak için: on mouse event (release) set variable hedehödö==cartcurt diyeceksin butonun actionlarına. dediğin if then goto mantığı için ise bir movie clip yaratacaksın ve ilk keyframee diyeceksinki: if değişkenx=cartcurt tell target z goto frame 10 end tell target endif aynı MCnin ikinci keyframeine de goto frame 1 and play diyeceksin ki bu movie clipin amacı değişkeni kontrol ederek istediğini sağlamak olsun ![]() yannız eğer istediğin sadece butona basınca bişiler olsun ise, direk on mouse event, tell target (MC) olsun. flashta bir değişkenin değerini görmek için bir text field açarsın (text penceresinde en sağdaki tab) ve görmek istediğin değişkenin adını variable bölmesine yazarsın. o da gösterir ![]() ikinci sorunu tam anlayamadım. istediğin değişkene istediğin değeri verebilirsin, komut olarak elinde baya bi seçenek war hangi biri ![]() ya ayıptır sölemesi kafam güzel biraz bu gece, anlatamamış olabilirim, anlayamadıın yer olursa belirt daha fazla ayrdımcı olmaya çalışayım ![]() sevgiler ve iyi çalışmalar.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
"sorun CIKINCA UGRARIM"DEMISIN BEN ISTERDIM
KI ,BASKLARINA YARDIMICI OLABILMEK ICINDE, BURAYA UGRAMAN YOKSA SADECE BLIGIYI ALIP KAYIPLARA KARISMAK PEK ADIL DEGIL! DIMI SEVGILI ARKADASIM F/\NT/\ASY : )))) ???? HERKESE SEVGILER SAYGILAR : ))))) HAPPY |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!