|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
'load movie'; koordinat vb..
merhaba, elimde, {x, y, koordinatlarını} dolayısıyla 0'ı referans alan ve bundan bağımsız çalışmayan bir koda sahip {open source bir oyun} .fla var.. sözkonusu .fla 250x500 px; dokumanı, bu boyutların dışına taşıdığımda cihaz 'sapıtıyor'.. 'load movie' yöntemiyle, başka bir .SWF'ye çağırmayı denediysem de; bu kez de, konuk olduğu .SWF'nin x, y'sini referans alıyor ve yine 'sapıtıyor'.. acaba, kendi koordinatlarını korumasını nasıl sağlarım?.. sanki bir imaj gibi, blok halinde gelse ve "kişiliğinden" taviz vermese.. not, 'load movie' yaparken, gelicek .SWF'nin koordinatlarını tanımlamayı da denedim.. ilk scene için oluyor ancak; gelen .SWF'de birden çok scene olduğu için {sanırım} diğerleri; sözkonusu koordinat tanımlamasını ciddiye almıyorlar.. görüşmek üzere, evrensel. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: 'load movie'; koordinat vb..
Tahmin ediyorum, bahsi geçen oyun kodlarında filmin _root konumunun _x ve _y koordinatlarına göre bir programlama söz konusu. Eğer oyunun yükleneceği MovieClip anasahne üzerindeki x=0, y=0 noktasında konumlandırılmıyorsa bu sapıtmalar olası..
fla'nın kaynak kodlarındaki _root hedeflemelerinin movieclliplerin film içi durumlarına göre _parent gibi değerler ile değiştirilmesi gerekir. Eğer oyun'un fla dosyasını verebilirsen, loadMovie'ye uygun bir hale getirmek için vakit ayırabilirim sanıyorum. Görüşmek üzere, Uğur
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: 'load movie'; koordinat vb..
Tahmin ettiğim gibi _root konumundaki değişkenleri toplayarak çalışıyor oyun.. Time Line üzerindeki tüm _root ları silip, Ball isimli moviclip üzerindeki _root değerini _parent olarak düzenleyince sorun giderilmiş oldu.
Ekteki zip dosyasında yükleme örneği ile birlikte mevcut.. Kolay Gelsin.. Görüşmek üzere. Uğur
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!