|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Üst Üste gelen mc'ler
Merhabalar Maruzat : bir menu yapmaya çalışıyorum ama o kadar acemiyimki yapamıyorum "ne güzel değil mi" =)Konu : Solda 6-7 tane butonum var ve hepsi ayrı bi mc çağırıyor.. ve ben her mc ye bi layer verdiğim için.. mesela sıra ile tıkladığımda butonları mc'ler üst üste biniyor.. (bunun sebebi sanıyorum mc'leri dısarıdan değilde , aynı sahne den çağırmam) çözüm sanıyorum; _buton1 adlı mc çağrıldığında, _butonla başlayan butun mcler yoketmek olacak. kısacası (sandıklarımı) bile nasıl yapabileceğimi bilmiyorum =) Yardım ederseniz sevinirim , şimdiden teşekkürler (altdada .fla, .SWF leri zipli dosyada bulunuyor) .onur
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Üst Üste gelen mc'ler
Merhaba,
Ekte göndermiş olduğun fla dosyasını açamadım ama SWF'den anladığım kadarıyla şöyle bir çözüm önerebilirim. 7 adet başlığımız var. Bu başlıkları 8 frame uzunluğunda bir layer'a koyarsın. Başka bir layer'a da, her başlık için gelecek açıklamaları 2.frame'den başlayarak tek tek 8.frame'e kadar dizersin. İlk frame'imiz boş kalır açıklama olmaz. Her bir frame'e de stop koyduktan sonra, başlıkları açıklamaları bulunan frame'lere yönlendirirsin. Örneğin ilk button'ın açıklamasını 2.frame'e koyduğumuzda button'a şu script'i yazarız: on (release) { gotoAndStop(2); } Başka bir çözüm de; Tek bir mc oluşturmak ve yine yukarıdaki gibi ilk frame'ini boş bırakmak ve stop koymak. Tek frame'de çözülebilir bu şekilde. İlk layer'da başlıklar olur. İkinci layer'da da mc'miz. örneğin, mc'nin <instance name>'ini abc olarak tanımlayalım. O zaman button'lara şu script'i yazarız: on (release) { abc.gotoAndStop(2); } Umarım yardımcı olur... Kolay gelsin
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!