|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
dinamik text field'da rollover
selamlar, elimde bilgilerini XML'den çeken bir dinamik text alanı var. içindeki linkleri text alanını HTML olarak render ederek ve CSS kullanarak hilite edebiliyorum. Fakat benim istediğim ise bu linklere rollover edildiğinde bir event trigger etmem, mouse'un dibinde ufacık bir bilgi balonu çıkarmak gibi. 3 adet çözüm var aklımda, şöyle ki; 1. asfunction <href> taginin içine yazıldığı zaman belli bir fonksiyon çağırıyor, ama sadece onClick çalışıyor. rollOverda nası olur, çözemedim. 2. dinamik text alanında mouse'un hangi kelime üzerinde olduğunu bulup, buna göre hareket etmek çok sağlam bir çözüm olmasa bile, en azından bir çözüm. fakat nasıl? 3. linkin sayfadaki koordinatını bularak, orda görünmez bir button yaratmak text field'ın koordinatını bulabiliyor fakat içindeki bir kısım textin yerini nasıl bulabiliriz? director'da mümkündü, fakat flashta tam olarak nasıl? Özetle, benim aklıma gelen fekat muvaffak olamadığım 3 adet çözümüm var, bunlarla ilgili, veya tamamiyle başka türlü çözümlere açığım, açım, umutluyum, mutluyum ![]() şimdiden teşekkürler k.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: dinamik text field'da rollover
Merhaba, çok önce yazmışsın bu yazıyı gerçi ama belki ihtiyacı olan vardır.
Sorunun yanıtını: Kod:
ActionScript 2.0 Language Reference ActionScript language elements > Global Functions > asfunction protocol
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!