|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Her jpg'yi bir swf'ye gömmek (Otomatik)
Benim şöyle bir derdim var: Bir klasörde hepsi aynı boyutta binden fazla jpeg resim var. Bunları bir director projemde kullanacağım. Dosyaları director'un içine gömüp kullanıcıların dosya olarak görememesini sağlamak istiyorum. Fakat directore bu kadar resmi import edince devasa boyutlara çıkıyor (resimleri bitmap olarak aldığı için). Dolayısıyla bildiğim tek çözüm olan; flash dosyalarının içine gömerek almak istiyorum. Önümde bunun için iki yol var: Ya tüm resimleri tek bir SWF'ye gömüp, sonra directorde kodla istediğimi çağıracağım, ya da her bir resmi ayrı bir SWF olarak gömüp öyle kullanacağım. İlk yöntem kolay gibi görünmesine rağmen o kadar büyük bir flash dosyasını directorde açmanın çok büyük bir ram ihtiyacını da beraberinde getireceğini sanıyorum (flash'tan çok anlamam, bu bir önyargı da olabilir). Bu düşünceyle ikinci yöntem en güvenilir yöntem olarak görünüyor ancak bu sefer de binlerce resmi ayrı ayrı SWF'lere nasıl gömeceğimi kara kara düşünüyorum. Bu işlemi otomatik yapmanın bir yöntemini bilen ya da daha iyi bir çözüm önerebilecek var mı acaba? (Bu uzun soruyu okuma sabrını gösteren herkese teşekkürler) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Her jpg'yi bir swf'ye gömmek (Otomatik)
Şimdi ilk olarak yapılmak istenen şeyin ne kadar etkili olacağını düşünmek lazım. Ben bir resmi almak istiyorsam her türlü alırım hiç olmadı director ekranından screenshot alırım. Fotoğraf yayınlanıyorsa alınma riski hep vardır..
Diyelimki bilgisayar bilgisi normal düzeyde günlük kullanıcılardan bahsediyoruz. O zaman da bu resimleri topluca bir external cast içinden çağırırsın. Projen hazır duruma gelince "protect" seçeneği ile cast dosyasını .cxt (director protected movie) formatına dönüştürürsün böylece kimse (yukarıda bahsedilen "kimse"ler) resimlerini alamaz. Üçüncü seçenek tüm resimleri director içine gömersin ve projeni shockwave compressed file halinde kaydedersin. Böylece %70 civarında yer kazanırsın ama decompress işlemi için CPU'ya yüklenmiş olursun. Hızlı bilgisayarlar için önemli değil ama tavsiyem ilk yöntemdir... Belki sorunun cevabı değil ama yapmak istediğin şey aynı zamanda gerekli de değil... |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!