|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Flash ve video bütünleşiği
yakın zamanda dikkatimi çeken bi konu olarak buradan konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum ! flash içersine bir filmden loop alarak görüntü alıp sonra o görüntüyü (nesneyi ) oynatma film ile flashı bütünleşik olarak tek bir hala getirmek nasıl yapılır hangi programlar gerekir _? örnek vermek gerekirse ; buradan bakabilirsiniz // reklam olmasın profesör ile flashın bütünleşmesi mesela... gerekli aletler programlar nelerdir ? hangisinden kaç kaşk kullanmak gerekiyor listeye ben başlayayım gerisinide tarifi bilen arkadaşlar tamamlarsa çok makbule geçer . 1. flash 2. flasha adapte edilecek video 3. ? 4. ? 5. ? gibi yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler mehmet
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Flash ve video bütünleşiği
iyi bir video edit masasıyla mavi ekran tekniği ileçekilen dijital filmi zeminden kolaylıkla koparır, sonra gerekli kalite düşürmeyi gerçekleştirir, ayrı bir ortamda (muhtemelen profesyonel bir ses stüdyosu) kaydedilen dublajları da dijitalleştirdikten sonra bunları flash'e aktarırsınız. ondan sonrası el becerisine ve sabra kalmış...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
selamlar,
t-box'taki üretim akışı şöyle idi, - green screen çekim yapıldı - mpeg2 alınan ham videoyu Adobe premier ile segment segment böldük - arka planlar illustrator'da çizildi - Adobe after effects'te keying yapıldı ve zemine oturtuldu - flash'a sorenson compression suite yardımıyla .flv olarak aktarıldı - yine flashta yapılan piktogram animasyonları, video ile senkron edildi. - ses eklendi. bunun dışında normal bir filmden parça alıp loop edecek şekilde koymak için çok birşeye ihtiyaç yok zaten, herhangi bir video editing programı ile kestiğiniz clipleri quicktime veya avi olarak import edebilirsiniz. fakat optimizasyon için dediğim gibi sorenson tarzı bir program sonsuz faydalı olacaktır.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Dışardan FLV yapılacak videoları Riva FLV encoder ile de flv ye çevirebilirsiniz. ücretsizdi sanırım birden fazla filmi çevirmek için batch işlem yapan bir şeye ihtiyacınız varsa sorenson squeeze güzel iş görür, eğer çevrilen videoların içinden thumbnail imaj ihtiyacınız varsa ve tüm clipler için aynı işi yapmak zorundaysanız flv encoderın içinden flimin tamamını squence olarak export edebliyorsunuz. screen capture ile alınan görüntüler boş çıkıyor malum
yalnız export edilen flvler bazı farklılıklar içeriyor, header datası değişiyor ve eğer filmin uzunluğu gibi timecode bilgilerine ihtiyacnız varsa en son sürümü export eden bir yazılım kullanmalısınız son sürümün ne olduğunu hatırlamıyorm ama sorenson onu export etmiyordu sanırım. konu ile ilgili sorununuz olursa çekinmeden bana mesaj atabilirsiniz!iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bodrum
|
Konu baya eskidi ama yeni konu açmak istemedim...
Bu filmler 25 frame mi hazırlandı? Sanırım flash default 12 frame di?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!