|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Görüntülü Tutorial nasil hazirlanir?
Sirketin web sitesini kullanicilarin nasil kullanicaklarini görsel olarak göstercek bir calisma yapmam gerekiyor. Daha dorusu hazirladiim cd ye böle bisey de eklemem gerekiyor. http://www.trapcode.com/download.html Bu sitedeki gibi Tutoriallari hangi program kullanarak yapiyorlar. Simdiden tesekkür ederim.... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Re: Görüntülü Tutorial nasil hazirlanir?
Alıntı:
Kolay gelsin, fatih.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Macromedia Captivate...
bi bak istersen.. ben beğenmiştim..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hepinize tesekkur ederim arkadaslar, soruyu sorarken bukadar cevap gelecegini sanmiyordum .
Ben Camtasia Studio programini kullanarak 1024*768 boyutunda bir ekran görüntüsünü avi formatinda kaydediyorum.Fakat benim icin SWF formatinda olmasi lazim ve bu nedenle ben daha sonra onu ayni program "vasitasiyla" SWF ye donüstürütyorum .Fakat Görüntü avideki kadar akci olmuyor.Kesik kesik oluyor.Baska bir yol olarak aviyi flash içine çagiriyorum, o zmanda görüntü akiskan oluyor fakat imagelerin kaliteleri 100%80 oraninda düsüyor.Görüntü piksel piksel oluyor. Neden SWF yapmak zorundayim, yada zorunda oldugumu düsünüyorum: Cd yi flashla hazirladim, bu ana SWF den bir butona tiklandiginda baska bir pencerede bu ekran gorüntüsü acilacak. Eger baska bir yolu varsa yardimci olursaniz sevinirim. Eger bahsi gecen diger programlarda denediyseniz bu konudada bilgilendirirseniz sevinirm. Simdiden tesekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
captivate mouse ve klavye hareketlerini izleyerek ekran görüntüsünü kayıt altına aldığı için çok basarılı bu konuda. sahnede layerlar var gibi hareket ediyor; örneğin sürekli arka planın bir capture'ını alıp bunu library olarak saklıyor ve gerektiğinde kullanıyor. bu sayede çok uzun ekran görüntülerini çok küçük boyutlarda alabiliyorsunuz. çıktısı da direk SWF. bence işin için en uygun program bu.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Görüntü avi'de düzgün ama flash'da bozuk ise sorunu avi yapan programda aramak yanlış olur. flash'da import ettiğin avi dosyası ile flash frame rate aynı olmalı yoksa video oynarken kare atlama veya senkronizasyon bozukluğu yaşanır. video'nun seçeneklerinden "synchronize" seçeneğini silmek gerekiyor...
Kalite için önerebileceğim, export ederken "compress movie" seçeneğini kaldırmayı ve imaj kalitesini %100 yapmayı deneyebilirsiniz. Tabi basit çözümler bunlar ama soruna en basit çözümden başlamak lazım... Yine sorun çözülmediyse başka bir movie formatı deneyebilirsin. mpg ve mov (quicktime) formatları da flash'da düzgün çalışan formatlar. Camtasia'yı bende kullanmıştım ama director'da kullandığım için bir sorun olmamıştı. Milliyet gazetesinin verdiği "internet öğreniyorum" cd'si belki denk gelmişsinizdir. Cd'nin neredeyse yarısından fazlası camtasia capture'ları ve dublajlardan oluşuyor hayatımızı kurtaran bir programdır netekim... |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!