|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
flash form da türkçe karakter sorunu
flashta hazırladığım bir formu ana filmden 20. level a çağırıyorum ve diğer levellar boş.Tek başına açılınca formda türkçe input yapabiliyorum. Fakat işte level a çağırınca işler değişiyor. Türkçe input yapamıyorum. Nasıl çözebilirim ? ps : character properties de All characters seçili fontumda times new roman tur. Bunu da library e newfont olarak ekledim
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: flash form da türkçe karakter sorunu
ana SWF yi kendi başına açtığında mı yoksa HTML içinde açtığında mı türkçe karakterler sorun oluyor?
Çünkü böyle bir sorunu bundan 1 saat önce yaşadım ve hallettim yaptığım swfyi direk açtığımda input box'a türkçe karakterleri yazabiliyorum ama HTML'nin içinde açtığımda türkçe karakterler sorun oluyordu. meta'ları değiştirmek hiç bir işe yaramadı. sorun acayip bi olaydan kaynaklanıyormuş. Yaptığım SWF'yi flash'ın publish panelinden HTML olarak publish ettikten sonra türkçe karakterler düzgün çalıştı... Ama sorun HTML'den kaynaklanmıyorsa yani direk SWF'yi açınca sorun oluyorsa; ana SWF'ye System.useCodePage=true; yazmayı dene.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
tek başına yada kendi HTML si içinde benim forma zaten türkçe karakter girişi yapıyorum. sorun levela çağırınca ortaya çıkıyor. HTML içinde yada tek başına olması önemli değil. Level a çağırınça türkçe input yapamıyorum.
Ayrıca " System.useCodePage = true; " işe yaramadı. Hatta flash mx de böyle bir kod yada özellik yok
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Arkadaşlar, benim de aynı problem olmuştu;
Yunus Eş' in de dedği gibi Kod:
System.useCodepage = true; )Yanlız DİKKAT! = çağrılan _txt ya da _XML Unicode biçiminde kodlanmış olmalı. Kolay gelsin...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
maalesef hayır. Üstüne üstelik ben text çağırmıyorum. türkçe karakter inputu yapmaya çalışıyorum. Arial tur kullanıyorum. onu yapıyorum bunu yapıyorum olmuyo. Medyasoftu aradım "aa çok zor biz bilemeyiz " flan dediler. Çözemeik gitti ya
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Hmm dışarıdan çağırdığın flash formda bitiyor olay sanırım, istersen ondaki ayarlara bir bak.
Yani dışarıdan çağırdığın SWF eğer doğru bir şekilde biçimlendirilmiş olsaydı bu sorunu yaşamazdın diye düşünüyorum. Sonuçtan haberdar edersen iyi olur...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
embed ettiğin fontun gerekli bütün formatlarını eklediğine eminmisin? character tablosundan uppercase, lowercase, numerals, punctuation'ın yanıdna latin alfabelerini de eklemeyi dene. Fontlarla yaşanan problemlere genelde bir çözüm olabiliyor, ama bir kb eklentisi de oluyor tabi extra.
umarım işe yarar, kolay gelsin.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Loco fıstığının eklediklerine + olarak:
Türkçe karakterler için embed ederken genelde embed edilen her font için "ğüşçöı" ve "ÜĞİŞÇÖ" karakterlerini de karakter tablosuna eklemek en garanti çözümdür, kullanınız, kullandırınız. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
@ScottJr, dediğin olay en çok kullanılan yöntemlerdendir (benim de bir aralar kullandığım). Fakat şu System.useCodepage = true; kodu tüm sorunarı çözüyor.
Bence Angelus'un problemi dışarıdan yüklediği SWF özelliklerinden kaynaklanıyor gibi, bir cevap gelmedi daha ama belki buraya koyarsa fla yı daha detaylı bakabiliriz olaya. Umarım çözülür sorun...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!