|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Mc içine konduğunda çalışmayan menu
Merhabalar Flashkit sitesinden indirdiğim bir hazır menu var. ben bunu "index mc nin içine koyduğumda çalışmıyor" ama mc içine koymadığımızda bir sorun gözükmüyor. Bunu kısa sürede çözmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.. menu aşağıda yer alıyor.. şimdiden teşekkürler .onur
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mc içine konduğunda çalışmayan menu
Bu sorunlar mc'lerin hedeflerinin "Relative" olmamasından kaynaklanıyor. "Absolute" hedef verince _root olarak gördüğü yer başka bir mc'nin içine yüklenince değişiyor. _root olarak kendi yüklendiği yeri görüyor ve doğal olarak hedef de değişiyor. Bunu engellemek için ya bütün "Absolute" hedefleri "Relative" yapıcaz - ki bu uzun yöntem- yada bu SWF'yi yüklettiğimiz mc'ye;
Kod:
_lockroot=true; Bu arada verdiğin örnek tarihi eser. Kodlara şöyle baktım ve nostalji yaşadım. Hedefler / işaretleri ile veriliyor. Telltarget'lar, SetProperty'ler... Ne çile ya bu örneği yapan adam bile dünyanın çilesini çekmiş. Sadece flash'ın eski sürümünün zorlukları yanı sıra kendisine de ayriyetten zorluk çıkarmış. on(release)'in içine kodları satır satır inmeyip her satır kod için farklı bir on(release) yazmış. Diğer butonları inmiş mi inmemiş mi diye kontrol etmek için değişken atmak yerine her seferinde bütün butonları gözden geçirmiş. Tüm butonlar için geçerli bir kod yazmak yerine bütün butonlara tek tek özel kod yazmış... bla..bla..bla...Yani anlıyacağın daha güzel yeni bir örnek bul. flash 4-5 mazide kaldı... Hatta MX bile... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!