|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Küçük ama can sıkıcı.. harflerin içi neden dolu..?!
selamlar, kendime bir site yapıyordum.. ilk önce normal yaptım şimdi flash halini yapıyorum anca şöyle bir sorun oldu.. yazılarda buttonlarda vs. farketmiyor e harflerinin için dolu gözüküyor.. ![]() üstteki normal alttaki flashlı kısım.. neden böyle oluyor? nası düzeltebilirim? edit: forumda arama yaptım bu topici buldum ancak burda da kesin bi çözüm yok ne yazıkki.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Küçük ama cansıkıcı.. harflerin içi...
flash'ta textler resim gibi işlem görürler. Yani bir resim büyültme ce küçültme işleminde nasıl değişiklik & bozulmalara uğruyorsa text'ler de aynı şekilde deforme olurlar. Bunu minimum'a indirgemenin bir yolu var elbet: Pixel (bir başka adı ile bitmap) font kullanmak.
Fontunu zaten seçmişsen ve HTML içerikli site ile bütünleşik olan görünümü bozmak istemiyorsan break apart ile (CTRL +B) teklerini çizime çevirmeni ve "e" harflerinin içlerini manuel olarak boşaltmanı tavsiye edebilirim. Oldukça zahmetli bir iş, kolay gelsin.
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Küçük ama cansıkıcı.. harflerin içi...
Yalnız her pixel fontta braek apartta aynı sonucu vermeyebiliyor. fonttan resime döndüğünüzde gene içi dolabiliyor. Bu font ile ilgili bir sorun. Direkt olarak flashtan kaynaklanmıyor. Mesela o tür fontları freehandde path yaptığımda da içleri doluyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!