|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
"Export in first frame" yapınca oluşan yükleme sorunu
Kütüphaneden bir Mc yi dinamik olarakkullanmak istiyoruz ve Linkage Propertiesden export in first frame özelliğini açmamız gerekiyor. Fakat bunu açınca da şu şekilde olan ön yükleme işlemi ilk karede yüklenen MC yüzünden taa %90 lardan sonra gözüküyor... Kod:
//ilk framedeki kod
stop();
var a:Number = _root.getBytesTotal();
this.onEnterFrame = function(){
var b:Number = _root.getBytesLoaded();
var sonuc:Number = Math.round((b/a)*100);
_root.yazi.text = "% "+sonuc;
if(a==b){
gotoAndStop(2);
}
}
![]() Bu sefer SWF olarak dışarıya alıp yükleme imkanı yok, libraryden mecburen MC için export in first frame özelliğini açmak gerekiyor. Alternatif yolları veya çözümlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: "Export in first frame" yapınca oluşan yükleme sorunu
export in first frame özelliğini illa işaretliyeceğiz diye bi kural yok. Bunun yerine attach kodunu kullandığımız frame'den bir önceki frame'e mc'yi yapıştırmamız yeterli.
Bunun bi tek dez avantajı var o da çalışmayı SWF olarak export edince çok uzun sürüyor.Bu da çok büyük SWF'lerde iyice belirgin oluyor. Mesela bende 70MB'lık swfler vardı normalde yüklemede görünmesi için bütün attach'ladığım mc'leri ilk frame manuel olarak eklicektim ama bilgisayar export'u o kadar geç yapıyordu ki bende mecbur export in first frame özelliğini işaretlemek zorunda kaldım.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: "Export in first frame" yapınca oluşan yükleme sorunu
Bunu ben hiç düşünmemiştim, Yunus çok saol arkadaşım!
Çok basitmiş gerçekten niye aklıma gelmedi daha önce...Ben de olmayacak diye attach ettiğim klibi dışarıya binbir emekle alıp harici yükledim ![]() Herneyse bir dahaki sefere artık. Peki aynı şeyi kütüphaneden ses import ederken nasıl kullanabiliriz? (ben yine dışarıya alıp sesMC içine harici yükleterek yapıyorum...)
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
sorunu , yukleme , olusan , yapinca , framequot , first , quotexport |
|