|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Flash'ın istemdışı gruplama yapmasıyla başım dertte
Selamlar, Uzun bir süreden sonra flash'la uğraşmaya başladım. Yalnız çok basit işlemlerde sorun yaşadım. İki tane bulut resmi yapıp nesneye dönüştürdüm sonra bunları hafiften üstüste koydum birkaç frame boyunca birbirlerinden uzaklaşmalarını istiyordum, birkaç frame koydum, keyframe koydum sonuna pozisyonları ayarlayıp motion tween ekledim ama bulutların çok garip bir hal aldığını gördüm ve birbirlerine yapışmışlardı. Bunun olmasını istemiyorum, ne yapmam gerekiyor? flash derslerinde gruplarla iligli bir ders gördüm ama onu benim durumuma uygulayamadım bir türlü. Bir de ben zamanında flash'la uğraşırken motion tweening'in yanında bir de shape tweening diye birşey hatırlıyorum onu şimdi bulamıyorum? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Group...
flash motion tween işlemini yaptığı nesneleri otomatikman toplu olarak birer movie clip'e (veya graphic) çevirir. Eğer bunların birbirinden bağımsız nesneler olmasını ve ayrı ayrı da hareket edebilmelerini istiyorsan bunları birer birer ayrı layer'larda [Seçili durumda iken F8 tuşu yardımıyla] movie clip'e çevirmeli daha sonra da bütün bu movie cliplerin toplamı olan çok layer'lı movie clip'ini scene üzerinde konumlandırmalısın.
Group aslında tasarım aşamasında birlikte hareket etmesini veya sabit kalmasını istediğin nesneler için kullanılır. Bu şekilde birleştirilmiş nesneleri -Modify- menüsü altından -Group- ve -Ungroup- olarak yönetmen mümkün. Karışık gelmiş olabilir; ancak frame / layer /scene mantığını bir defa çözmen flash'la hiyerarşisi sağlam bir site oluşturman için şart.
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
dertte , basim , yapmasiyla , gruplama , istemdisi , flashin |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!