|
|
#1 (permalink) |
|
|
Selam Dostlar, flash 5.0 de bir sorunum var. Bir flash dosyası hazırlıyodum. Mantığını size kısaca anlatayım: 4 adat yön tuşu var, bi de ekranda bi tane top var, symbol olarak tanımlanmış (graphic olarak). Motion tween yaptım ve top 1.frame de en solda duruyor ve 30. yani son frame de en sağda oluyor (motion tween mantığıyla). Ama ilk frame de bir action var, goto frame 15 diyo ve stop diyo. Yani flash ı çalıştırdığınızda 15.frame görünüyor ve 15. frame de top tam ortada oluyor. sağ ve sol tuşlarına basında top birer birer sağdaki veya soldaki frameye atlıyor. buraya kadar zaten hiç sorunum yok ama aşşağı veye yukarı tuşlarına basında topun büyümesini veya küçülmesini istiyorum. Yani scale olarak. Yapmaya çalıştığım olay button un action larında on mouse relase dedim ama orada nasıl top grafiğinin scale sini değiştir dicem anlamadım... Yardım edebilen biri varsa gerçekten sevinirim... İyi çalışmalar... |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: .
|
Not: 1-) esitligin sag tarafindakiler "Value" olmakla birlikte. Expression opsiyonu ile duzenlenmesi lazim.
2-) Movie Instance Name'ini asagida "ornek" olarak verdim. sen kendi movie'ne gore degistirebilirsin. Tusa bastiginda kuculmesi icin. On (Release) Set Variable: "x_scale_value" = GetProperty ("/ornek",_xscale)*0.9 Set Variable: "y_scale_value" = GetProperty ("/ornek",_xscale)*0.9 Set Property ("/ornek", X Scale) = x_scale_value Set Property ("/ornek", Y Scale) = y_scale_value Set Variable: "height_value" = Int(GetProperty ("/ornek",_xscale)) Set Variable: "width_scale" = int(GetProperty ("/ornek",_yscale)) Set Variable: "x_value" = GetProperty ("/ornek",_x) Set Variable: "y_value" = GetProperty ("/ornek",_y) End On Buyultmek icin; On (Release) Set Variable: "x_scale_value" = Int (GetProperty ("/ornek",_xscale)*1.1) Set Variable: "y_scale_value" = Int (GetProperty ("/ornek",_yscale)*1.1) Set Property ("/ornek", X Scale) = x_scale_value Set Property ("/ornek", Y Scale) = y_scale_value Set Variable: "height_value" = Int(GetProperty ("/ornek",_height)) Set Variable: "width_value" = Int(GetProperty ("/ornek",_width)) Set Variable: "x_value" = GetProperty ("/ornek",_x) Set Variable: "y_value" = GetProperty ("/ornek",_y) End On tabi bunlari, kucultmesi ve buyultmesi icin kullanacagin BUTTON'larin action'nina yaziyorsun
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: .
|
rica...bi ara, bir nesnenin dugme ile dort ana yon haricinde, dort ara yonede gitmesini saglayan, bir prezentasyonda kullanmak icin yaptigim versiyonunuda yazarim sayfamda.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!