|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: iyi gün paylaşımı
Selamlar,
soylediginiz problem pekte flashın anlamsızlıkllarından biri degil dogrusu. eger kullandıgınız dinamik textfield a fontlarınızı embed ederseniz mask kullanabilirsiniz. aynen goruntu alırsınız yani. ![]() kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Dinamik Yazıya maske uygulamak istersen AS ile yapmalısın sanırım setMask() komutuydu.
Bu şekilde maske uygularsan fontları embed etmene gerek yoktur
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Dynamic Text Field...
flash MX içersinde dinamik bir yazı alanını maske arkasından göstermek isterseniz kesinlikle action script (SetMask komutu) ile bunu gerçekleştirmeniz gerekir. Şayer layer mantığıyla bunu yaparsanız arkadaki dinamik yazılarınız görüntülenmez, fontun gömülü olup-olmaması ile bir bağıntısı bulunmamaktadır!
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Selamlar,
evet cook uzun zaman olmus ama foruma pek girmedigim icin cevapları da takip edememisim. flasher arkadasımızın yazdıgı sey kesinlikle dogru degil. nasıl boyle birsey soyleyebilirsiniz anlamadım acıkcası. mx ve ustu versiyonlarda (oncelerinde denemedim) dinamik text maskelemek icin iki yontem vardır. 1. setMask() komutu ile maskeyi de dinamik atamak 2. eger layerlarda maskeleme yapılıyorsa fontları embed (gommek) etmek. her ikiside kesinlikle ise yarar. embed etmenin alakası yoktur demeden once bir deneyiniz derim. tesekkurler. saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
sanırım sorun şurada, embed ettikten sonra o texte dinamik diyebiliir miyiz.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Selamlar,
tabiki diyebiliriz. ornegin bir textfield var ve icine dısarıdan veri yukluyoruz. fontları embed etmemiz orada bulunan yazıyı gommek anlamına gelmiyor. fontun karakterlerini gommek anlamına geliyor. yani aynı textfield icine farklı farklı textler yukletebiliriz. buda bizim alanımızın dinamik oldugunu gosterir bize. umarım anlatabilmisimdir. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!