|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
HTML in içinde gezinen küçük flash parçaları
Selam herkese, http://www.clexus.com/ sitesinde gördüğüm ve bana ilginç gelen bir uygulamayı sormak istedim.. muhtemelen div ler vasıtasıyla z-index i daha geride bulunan bir div de flash lar dolaşıyor, z-index i yüksek olan ön tarafta da HTML kodu var bunu analiz edebilecek arkadaşlar var mı?zira bir projede kullanmak istiyorm değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim selamlar saygılar omerinfocus |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: HTML in içinde gezinen küçük flash parçaları
Anladığım kadarıyla sitede ayrı ayrı hareket eden flash objeleri yok. Sadece bütün kuşların ve büyük ihtimal seslerin de bulunduğu büyük bir flash nesnesi transparan bir biçimde en alta, yani dokümanın en başına konumlandırılmış. (wmode=transparent) Zoom in yapınca bayağı ilginç efektler oluşuyor zaten.
Bu biraz riskli, zira opera 7.5 gibi wmode desteklemeyen bir browser'da sitenin tamamını bu kuşlarin barindigi gri arkaplana sahip flash dosyası kaplıyor. Hiç bir içerik görüntülenemiyor bunun sonucunda. Güzel bir çalışma ama ilgimi çeken başka bir şey oldu. Kuşların bulunduğu dosyanın ve div'in adı "clexus_kus". Biraz derinlere inince yazıların Danial Taherzadeh isminde birine ait olduğu anlaşılıyor. Bir Türk'lük var bu işte ama pek anlayamadım.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
http://www.clexus.com/component/opti...tact/Itemid,3/ 'de İzmir'den bi adres vermişler.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Philadelphia
|
Arkadaslar merhaba,
Clexus bizim sitelerimizden bir tanesi. Oradaki flash inT'in dedigi gibi transparent ile yapildi. Ama bir nokta daha var oradaki transparent imageler png kullanildi ve IE de problem olmamasi acisindan bir script ile desteklendi. Bircok browserda test ettik ve problemsiz calisiyor. XHTML,CSS valid durumda. Bilmiyorum ilgileniyormusunuz ama bu sitenin esas ozelligi Joomla Content Management Sistemi ile yapilmis olmasidir. Yani tamamen bir CMS. Joomla hakkinda Daha ayrintili bilgi almak istiyorsaniz www.joomlaturkiye.org adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Beklediğimden çok daha yakında çıktı clexus'un yaratıcıları. Kendi amacının yanında çok güzel bir showcase olmuş Joomla için. İlerici bir tasarımla uyumluluğu (hem de standartları takip ederek) birleştirmek zor bir iş, elinize sağlık. Mambo'ya göz atma, biraz da kullanma fırsatım olmuştu ama Joomla'yı bilmiyordum. Farklılıklarını pek kestiremesem de ilginç gözüküyor doğrusu. Görüşmek üzere. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!