|
|
#1 (permalink) |
|
|
Flashta resim kaydırma ?
merhaba bi flash calısmamda resimlerim var onları bu reismleri flash icinde buyutucem ve mause yardımıyla gecebilicem yani yapmak istedigim buyuk resime gelince mause yukarıya dogru goturunce resminde ona gore kayarak resmin ust tarafı gozukecek sola saga aynı sekilde umarım anlatabilmisimdir boyle bir calısma nasıl yapabilirim yardım edermisiniz . Tesekkurler |
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Re: Flashta resim kaydırma ?
Alıntı:
http://www.yapi-dek.com/tr/uygulamalar.htm Tesekkurler. |
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
merhaba,
gösterdiğin uygulama bir flash değil JavaScript uygulamasıdır. Buradaki linkten kodlarına bakarak görebilirsin. Ama flash ile de yapılabilir tabiki.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Selamlar, resimleri de dışarıdaki bir klasörden aldırarak bahsettiğin çalışmanın yapımını adım adım anlatıyorum.
30 frame rate ile 600 x 400 bir scene oluştur. çalıştığın dizine action_images isminde bir klasör yap (içine 8 adet 400*400 resim ekle, bunu koddan değiştirebilirsin) ve root a şu kodları ekle; var bu:Object; var sgen:Number=600; var pay:Number=50; mc.btn_mc._visible=false; for (var i=0;i<8;i++){ // buradan resim sayisini belirlemelisin mc.btn_mc.duplicateMovieClip("btn"+i,mc.getNextHig hestDepth()); bu=mc["btn"+i]; bu._x=120*i+20; bu.bos.loadMovie("action_images/"+(i+1)+".jpg"); bu.ks=i+1; } var slgen:Number=mc._width; onEnterFrame=function(){ mc._x-=(_xmouse-(sgen/2))/10; if(mc._x<-(slgen-sgen+pay)){ mc._x=-(slgen-sgen+pay); }else if(mc._x>pay){ mc._x=pay; } } ardından root'a bir boş mc ekle, instance name i "resim_mc" olsun, burada resimlerin büyük halleri görünecek. daha sonra "mc" instance name i olan bi movieclip oluştur (bu resimlerin ufak hallerinin olacağı mc) "mc" isimli mc in içine "btn_mc" instance name i olan bir mc daha oluştur ve onun içersine de yeni bir layerda yeni bir frame e şu kodları yaz; onRelease = function(){ _parent._parent.resim_mc.loadMovie("action_images/"+ks+".jpg"); } ardından bir başka layera thumbnaillerin çerçevesini çiz ve bir de "bos" instance name li boş bir mc oluştur. sonuç: klasörden aldığı resim sayısı kadar movie clip duplicate edecek ve ufak(thumbnail) hallerini dizecek, mouse koordiatlarına göre sağa ya da sola gittikçe kayacak ve resimlerin üzerlerine tıkladığında büyük hallerini getirecek bir çalışma hazırlamış olduk. hazırladığım örnek flayı da: http://www.zifir.net/action_images.fla adresinden çekebilirsin. tüm bunları zamanında bana büyük sabırla öğreten yunus_es e teşekkürler tabiki
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Eregli
|
Tutorial tadında güzel bir yazı olmuş MartyN , teşekkürler.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!