|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yer: -
|
Flash : Metin dosyasından güncel bilgiyi almak.
Arkadaşlar merhaba Aşağıdaki gibi bir biçimde metin dosyası mevcut; Alıntı:
Ancak aynı frame içerisine metin dosyasındaki değişen bilgileri almak için buton GotoAndStop(1) komutunu yerleştirip çalıştırdığımda değişen bilgileri güncellememektedir. Alıntı:
Başka bir metod varmıdır? Teşekkür ederim. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Flash : Metin dosyasından güncel bilgiyi almak.
Kod:
function refreshData(strURL:String):Void
{
var lv:LoadVars = new LoadVars();
lv.onLoad=function()
{
_root.dinamik.text=this.deger;
}
lv.load(strURL);
}
var tmr:Number = setInterval(refreshData,3000,"metin.txt");
Kolay gelsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Remote server' da çalışması için interval değerinin 3 saniyeden (daha doğrusu textin yükleme süresinden)büyük olması gerekir (teorik olarak) yoksa her t anında text yüklenmese bile yeniden yüklemeye çalışacaktır.
Buna dikkat etmeni öneririm. Kolay gelsin. Saygılar.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Nete gönderdiğim SWF ve verileri aldığım txt sayfayı Explorer da açıtığım anda cahce'e kaydediliyor.Sanırım sayfayı F5 ile yineleme ile netteki güncellenmiş txt çağrılamıyor çünkü cahce teki txt den okumaya devam ediyor.Saniyeyi artırmak yada azaltmakta bir fayda vermiyor .Cahce yazdırmama olayı olsa bu problem çözülecek gibi yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aynı sorunu şu forumdaki biri de yaşamış.
Çözüm olarak da flash'ı her seferinde farklı bir dosyadan veri alıyormuş gibi kandırmasını önermişler. Kod:
var textFile:String = "someText.txt?x="+Math.random()*100; Kod:
this.onEnterFrame=function(){
lv=new LoadVars();
lv.onLoad=function(){
_root.dinamik.text=this.deger;
}
lv.load("metin.txt?x="+Math.random()*100);
}
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kodlar doğru fakat yazılış biçimi yanlış. Listener lar, onEnterFrame yada setInterval gibi sürekli çalışan fonksiyonların içerisine yazılmamalıdırlar. Çünkü bir kere tanımlanmaları yeterlidir.
Bu yüzden kod şu şekilde olmalı; Kod:
var my_lv:LoadVars = new LoadVars();
var eski:Number=0;
my_lv.onLoad = function(ok) {
my_yazi.text=my_lv.data;
};
onEnterFrame = function () {
my_lv.load("metin.txt");
};
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Locale kaydetmesini farklı isimlerle tanımlayınca her bir yeniden yüklemede farklı bir DATA alıyormuş gibi oluyordu.
Ben de bunun gibi bir çözüm arıyorum, XMLden veri yükleticem fakat bir kere locale yerleştimi Temporary internet Flies dan silinmedikçe hep aynı veriyi alıyor (tabiki bu ayarlanabiliyor bknz ek1 ama her kullanıcıda aynı tarayıcı ayarlarının olması beklenemez) Bunun için bir yöntem var ve adına: XML Cache Killer deniyor. GetTimer() fonksiyonuyla birşeyler yapılıyordu sanırım, araştıracaktım ama sınavlar dolayısıyla zaman bulamıyorum ![]() Aslına bakarsan Sinyolun bahsettiği şeyin aynısı sayılır... Ama bu sefer getTimer() ile olanı. Sanırım her 10 saniyede bir güncellenecek bir sistemde getTimer daha stabil olur.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Ben sorunu kısmen çözdüm sayılır.
İçeriği metin.txt den değil de metin.ASP den getirip bu dosyanın Temporary Iinternet Flies klasörüne yazılmasını engellediğim zaman kod sorunsuz olarak çalışıyor ve var tmr:Number = setInterval(refreshData,3000,"http://www.sayfa.xxx/icerik.ASP"); 3 saniye sonra gerekli güncellemeyi ASP den okuyup getiriyor. Şimdi sorun en başta bilgileri almak içinde 3 saniye bekliyor. Yani 3 saniye değilde 5 dakika olsa program çalışınca başlangıçta 5 dakika bilgileri almak için beklemek zorunda. Varsa bunun çözümünü bilen yardımlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!