|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
dikey olarak ortaya hizalanmış Scroller örneği
Merhaba, birkaç gündür elimdeki şu kodla uğraşıp duruyorum, kaç tane kod türettim bir türlü yapamadım. sorun şu: klasik bir scroller düşünün MC yi scroll ile aşağı yukarı oynatıyorsunuz. Bu kodlama mantığında MCnin Registration Pointi dikey olarak en üstte hizalıdır. Peki bunu ortaya hizalarsak ne olur; aşağıda bir boşluk oluşur ve üst kısmı çıkmaz. İşte benim sorunum burada başlıyor. İçerik ortaya hizalanmış olmalı ve buradaki hatalar olmamalı ![]() Buradan biri yardım eder diye ümit ediyorum...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: dikey olarak ortaya hizalanmış Scroller örneği
evet aceleye geldi biraz unutum, burada dostum...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
baktım koda, referans noktasını yukarı alırsan seninde dediğin gibi sorun olmaz zaten ama referans noktasını ortada kullanmanın sebebini anlayamadım yani ne gerek var buna ? duruma göre farklı bi çözüm geliştirmeye çalışırız ?
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Senin kodları inceledim ama orda neden çalışmadığını bir türlü anlamadım (emin değilim ama büyük ihtimalle next previous frameler kullanarak yapmaya çalışmandan ben onEnterFrame kullandım sorun çıkmadı) halbuki referans noktası ortada olduğu için kaydırmak istediğimiz mc in yüksekliğinin yarısını son formülden çıkartınca olması gerekiyordu bende hazır vakit varken yeniden kodladım adım adım yazıyorum.
referans noktasını yukarda kabul edersek; //mainContent kaydırmak istediğmiz mc in instance name i. //rightScroller scrool barın içinde olacağı mc in istance name i //rightScroller2 rightScroller mc sinin içinde kayacak olan scroolun (buton olacak bu) instance name i olsun yeni projemizde_root a şu kodları ekleyelim; Kod:
onEnterFrame = function(){
mainContent._y=(-rightScroller.rightScroller2._y);
}
Kod:
on (press) {
startDrag(rightScroller2, false, 0, 0, 0, 300); //burdaki 300 kayarak inebileceği seviyenin en alt değeri
}
on (release, releaseOutside) {
stopDrag();
}
referans noktası ortada olsun diyorsak _root'a şu satırıda ekleyebilirsiniz Kod:
var a:Number=mainContent._height/2; mainContent._y=(-rightScroller.rightScroller2._y); satırına da a'yı ekliyoruz ve mainContent._y=(-rightScroller.rightScroller2._y)+a; şekline getiriyoruz, böylece referans noktası sorunuda halledilmiş oluyor. Diğerine göre çok daha basit ve sorunsuz bir kod oldu hem farklı çalışmalarda kullanmak için kolayca editlenebilir. Miolnir'in fla dosyasına bu kodların eklenmiş hali ekte, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
MartyN çok teşekkürler verdiğin kod işe yaradı.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!