|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Popup pencere ve dosya download
Merhaba arkadaşlar, Araştırmama rağmen, bu tip bir sorunun çözümü ile karşılaşmadım. Yardımcı olacağınızı umuyorum. Tanımlıyorum; flash'ın içinden bir butona tıklandığında 'popup pencere' açtırıyorum. Gayet güzel çalışıyor. Buton'a verdiğim kod şöye: on (release) { url = "sayfa.HTML"; popup_window = "my_popup_window"; popup = "width=420,height=560"; getURL("JavaScript:if(typeof(lastwindow) != 'undefined') lastwindow.close(); lastwindow = window.open('"+url+"','"+popup_window+"','"+popup+ "');void(0);"); } Diğer bir butona tıklandığında ise dosya download ettiriyorum. Bu da güzel. Verdiğim kod: on (release) { getURL("docs/dosya.zip"); } Dosya download edildikten sonra, ikinci kez 'popup pencere'yi açmak istediğimde ise maalesef açılmıyor. Bunun neden olabileceği konusunda beni aydınlatır ve çözüm önerileri sunarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sema |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Popup pencere ve dosya download
çok iyi çözümleyemedim ama sanırım nedeni şu:
Dosya yüklettikten sonra, pop-up pencere açmak için kullandığın kodda lastwindow bir değer almış olmuyor ve PHP Code:
biraz karöaşık söyledim ama olay en basitinden şudur. Eğer dosya indirmek için tıklanılan butonda bir pence açıldığına dair lastwindow değer atarsan sorunun çözülür. sanırım şöyle yaparsın: PHP Code:
Olmazsa yeniden yaz buraya, bakarız tekrardan.Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Popup pencere ve dosya download
Merhaba Miolnir,
Dosya indirmek için tıklanan butona bahsetmiş olduğun şu kodu yazdım: on (release) { getURL("docs/dosya.zip"); getURL("JavaScript:lastwindow = 'hede';") } Bir HTML sayfa açıldı ve adres kısmında da şu tanım vardı: JavaScript:lastwindow%20=%20'hede'; Sanırım yeniden bakmamız gerekiyor. İlgine çok teşekkür ederim. Saygılar. Sema |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!