|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
swf içinde swf çalıştırmak ..
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: swf içinde swf çalıştırmak ..
Merhaba;
Öncelikle ana SWF'de diğer SWF'nin yüklenmesini istediğin koordinatlara boş bir movieclip koyup instanceName özelliğini de "exContentContainer" olarak değiştir. Ardından aşağıdaki kodu ana SWF'nin "preloader" ı olarak yaz; Kod:
this.onEnterFrame = function()
{
var tBytes:Number = this.getBytesTotal();
var lBytes:Number = this.getBytesLoaded();
if(lBytes == tBytes)
{
loadExContent();
delete this.onEnterFrame;
}
}
Kod:
var _mcListener:Object = new Object();
_mcListener.onLoadInit = function(obj:MovieClip):Void
{
trace("harici içerik başarı ile yüklendi...");
}
function loadExContent(Void):Void
{
var _mcLoader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
_mcLoader.addListener(_mcListener);
_mcLoader.loadClip("harici.SWF",exContentContainer);
}
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
diger bir yoluda boş bir mc yaratip ana sahnede, onu istediğin koordinata çekmek..
bu movie clip'in instance name'ini mc_loader verdiğimizi varsayarsak, Kod:
loadMovie("yukleyecegim.SWF", "mc_loader");
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: ist
|
Alıntı:
Kod:
setProperty("movieclip_ismi", _x, sayı);
setProperty("movieclip_ismi", _y, sayı);
setProperty("movieclip_ismi", _width, sayı);
setProperty("movieclip_ismi", _height, sayı);
(Bir movie clip içinde değilsen canvasın üst sol köşe koordinartları (0,0) olmak üzere.. )
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
movieclip._x, movieclip._y, movieclip._width şeklinde de yazabilir. Ama bu yöntem dışarıdan yüklenene SWF'nin yüklenmesi tamamlanmadığı sürece efektif çalışmaz..Ben o yüzden önce SWF'yi yükletip daha sonra koordinat değiştirmeni tavsiye ederim
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: DENİZLİ
|
nerde hata yapıyorum yardımcı olur musunuz
1- 400x400 boyutunda bi deneme2.fla dosyası ve içinde ctrl+f8 tuşu ile bi movieclip oluşturup bunu sayfanın ortasına biyere koydum.
2- daha sonra bu movieclipi seçip properties kısmından "instance name" yazan yere mc_loader yazdım. 3- movieclip hala seçili haldeyken action bölümüne; loadMovie("harici.SWF", "mc_loader"); kodunu kopyaladım. 4- 100x100 boyutlarında başka bi fla dosyasını harici.SWF olarak kaydettim 5- deneme2.SWF ve harici.SWF dosyalarını aynı klasöre kaydettim. lakin hala deneme2.SWF dosyasını açtığımda bi sonuç alamıyorum, burada harici.SWF dosyasının da denee2.SWF içinde görünmesi gerekmez mi ??? yardımcı olursanız sewinirim ... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhabalar,
Ana SWF dosyan için Actions Layer diye bi layer aç ve ilk frame'ine şu action'u yaz : _root.createEmptyMovieClip("burakco",1); burakco._x = 35; burakco._y = 311; loadMovie("ediamca.SWF", "_root.burakco"); Kodun açıklaması: Sahnemizin istediğimiz bir nokotasında "burakco" adında boş bir movie oluşturduk. Örneğimizde bu nokta x=35, y=311 Sonra loadMovie komutuyla "ediamca" adında bir SWF dosyasını daha önce belirttiğimiz koordinatlardaki "burakco"nun yerinde oynattık... Not1: Hiçbirşeye dokunmadan çalışsın istediğin için böyle yaptık. Eğer istersen bir butona loadMovie komutunu atarsın. O zaman butona basınca o koordinatlarda istediğin SWF oynar. Butona atamak için; on (release) { loadMovie("ediamca.SWF", "_root.burakco"); } şeklinde yapman lazım. Çok yeniyim dediğin için bu detayı verdim kızanlar varsa kusura bakmasınlar.. Not2: Açılışta hiçbirşeye dokunmadan çalıştırdığın bu SWF ilerde biryerlerde kaybolsun istersen eğer; unloadMovie (_root.burakco); yazman yeterli olacaktır. Butona basınca kalksın istiyorsan nasıl yapacağını biliyorsun ![]() Kolay gelsin.... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!