|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
explorer- flash karakter sorunu
Basit bi sorun... Daha önce karşılaşıp çözüm üretebilen var mı? www.habitat34.com/dene/index.html Bu sayfada iki SWF dosya var. tek farkı, alttakini zemini trasparan olarak çağırıyorum.(aynı dosyadan) input box için; türkçe karakterler üsttekinde sorunsuz. Alttakinde garip karakterler çıkıyor. sorun sadece Explorer 6.0 da..Firefoxta sorunsuz. tasarım çok uğraştıracak, gözden kaçırdığım basit bi çözümü varsa...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: explorer- flash karakter sorunu
Haha aynı sorunla bende karşılaştım bu flashdaki bir bug! Dikkat edersen Firefox'da da @£#$ gibi karakterler çalışmıyor ama türkçe karakterlerde sorun yok. IE'de de durum dediğin gibi daha da vahim, herşey kafayı yiyor tabiri caizse. Çözüm yolu yine size kalıyor.
Aşağıdaki örnek fonksiyon ile(ceviz.net'de writeline'a teşekkürler ) girilen karakteri istediğin bir karakter ile değiştiriyor. Senin yapman gereken, inputbox'ın içinde bulunduğu frame'ye bu fonksiyonu girmek ardından da fonksiyonu, inputbox'larda çıkan saçma karakterlerin yerine düzgün karakterlerle düzeltmen. Bu yöntemle ie'deki aksiliği düzeltebiliyorsun ama Firefox'da £>#>$½ gibi karakterler gene çalışmıyor. PHP Code:
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Müşteriye böyle bir şey sunamam. Trasparan olayı biraz sorunlu... Çoğu browserda çalışmıyor. tasarımda değişiklik yapıyorum. Saol...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
flashın böyle bir bugı olduğunu yeni öğrendim, trasnparan Bg ile yazı karekteri hatası ne alaka hala çözebilmiş değilim
![]() Transparan konusu gelirsek Netscape ya da Firefox da çalışmasını istiyorsan embed tagları arasına wmode="transparent" kodunu eklemelisin. Bunun dışında bir sorunu olduğunu bilmiyorum, bilen varsa açıklayablir mi acaba?
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
flash playerı hazırlayan ekibin gözünden kaçmış olmalı. Yani konu wmode="transparent" tan biraz daha karışık. (haırlatma:embed komutu artık kalktı.)
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arkadaşlar bende bu tip bir sorunla karşı karşıyayım arka planı transparan yapmam gerekiyor bütün site buna göre hazırlandı. Ama öyle yapınca inputlara girişte türkçe karakter hatası veriyor. Transparanı kaldırıncada düzeliyor ama kaldıramıyorum da. Bu soruna çözümü olan lütfen cevap yazsın.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Daha önce yukarıda yazmış olduğum fonksiyonun dizi kısmına(oldStr, newStr) düzeltilmesi isteiğin diğer karakterleri de katarak kullanabilirsin. Eh tabi kodun çalışması için formun bulunduğu kareye bu kodu ekliyorsun.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!