|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flash Banner da Click Tag sorunu
Daha önce flash MX ile hazırladığım bannerdaki buttona on (release) { getURL(clickTAG, "_blank"); } aksiyonunu vermiştim ve sorunsuz birşekilde banner istenen url ye forward edilebiliyordu. Aynı özellikte bir banner ı flash 8 de hazırlayıp export ettiğimde ise forwardlamada sorun yaşandığı söylendi. sorun nereden kaynaklandığını anlayamadım. Test ederken flash 6 ile hazırlanmış bannerda düğmeye tıklandığında boş bir sayfa açılırken flash 8 Export ta şu hata mesajıyla karşılaşıyorum. sorun şimdilik flash 6 ya export ile halloldu, ama aklım takıldı benim tabii
www.logobyte.com Mesaj maviseytan tarafından 18.04.2006 (17:54) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: Flash Banner da Click Tag sorunu
Bende de tayıcıda tıklamıyordu ama SWF üzerinden tıklayınca bişiler yapıyordu. Siteye (reklam sunucusuna) atınca sorunsuz çalıştı.
Teorik olarak bakınca; "saçma" ama öyle.. normal siteye atıp dene belki sen de aynı "saçmalığı" yaparsa işini görmüş olur : )
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Adresin sonunda 'Undefined' dediğine göre ActionScript'de bir problem var.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
slay3r arkadaşın dediği gibi actionscript ile alakalı bir problem olsa gerek. Sanırım clickTAG değişkeninin değerini alırken bir problem oluyor. Bu da as 1.0 ve as 2.0 arasındaki farklardan kaynaklanıyor olabilir. Hatta değişkenin değeri veya gideceği yol flash 4 diliyle (daha as diye birşey tanımlanmadan önce) yazılmışsa bunlar flash 8 de sorun çıkarıyor olabilir. Mesela flash 4 de belirteceğimiz target'a "../" şeklinde ekleme yaptığımızda bu _parent anlamına gelirdi. Bunun gibi şu an aklıma gelmeyen bir çok target belirleme yöntemlerinden kullanılmışsa sorun bu noktadan kaynaklanıyor demektir. Çünkü bu tanumlar flash 8 de, hatta flash 7 de geçersiz.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Flash8'de geturl ile ilgili bir bug bulunmakta. Aynı kodlar firefoxda çalışırken İe'de geturl komutu sorun teşkil edebiliyor.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
şu; "clickTAG fonksiyonu nedir bir yazarmısın.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
ClickTag, bannerın yayınlandığı ağ tarafından takibini amaçlayan bir koddur. Click tag bannera tıklandığında nereden nereye gideceğini tanımlar. reklam serverları bu tıklamaları raporlayarak reklamın etkisinin ölçülmesini sağlar. ClickTag tanımlanmamış bir banner havaya atılmış bir ok gibidir yani
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
en yukarda da geçtiği üzre flash'taki kullanım şekli on (release) { getURL (clickTag,"_blank"); } reklam server'ı tarafında ise genellikle ban pan pro gibi programlar kullanılmakta. Banner yönetimi için yazılmış bir PHP örneği ise aşağıdaki şekilde. PHP Code:
|