|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flash'da Oda Menü
http://sarizeybekraki.com/sarizeybek.html bu tarz menülere çok sık rastlıyorum, böyle bir menünün kaynak dosyalarına ulaşma şansım varmıdır acaba?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Flash'da Oda Menü
çok güzel bir çalışma olmuş; özellikle de sesler çok otantik. kayması biraz daha hızlı mı olsa derken, atmosfere yavaş olamsının daha uygun olacağını fark ettim. yapanalrın eline beynine sağlık.
soruna cevap olarak da; bu gibi siteler hepsi uğraşılarak yapılıyor ve tahminim açık kod olarak bulunmuyor... henüz ben görmedim yani. ama zaten odadaki objelerin canlandırılması vs illa ki üşe yönelik yapılmasını gerektiriyor. oda içinde dolaşma da bir zoom ve 4 yöne kaydırmadan ibaret. panoramik kaydırmalı movie'lerde de benzeri bir prensip vardır, onları inceleyebilirsin başlangıç niyetine. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
http://www.csdlab.com siteyi yapan firmanın kendi web sitesi de çok başarılı bakmanızı tavsiye ederim. 3d ve flash birleşimini iyi çözmüş bir firma anlaşılan. Severim böyle konsept işleri...
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Ben de çok beğendim. Ancak rakı nostaljik bir içecek midir? Ya da yaşı 40-50 üzeri olanlar mı içer? Konsept tasarımın gerçek nesneler kullanması bence tehlikeli. Bir menü kişisel değildir. Yani girer tıklarsın hop açılır renk değiştirir. MENÜ seni istediğin yere götüren araçtır.
Şimdi ise 3D çalışmanın çok güzel olmasına karşın daha modern akımlara hayranlık duyan biri için uzak bir konsept olmuyor mu, minimalistler ne der Bir de gerçek dünya nesneleri ile flash çalışmalarında, oyun motorlarında (Unreal motoru gibi) fiziksel etkileşimleri hesaplayan, simülatör modellere bakmak meseleyi daha ileri bir noktaya taşımamıza yardım eder mi? Bir bilgisayar dergisi CD ile zamanında bir etkileşimli motor vermişti. Oda içindeki her nesne kırılıp dökülüp hareket ediyordu ve dünya yerçekimi, ivme, kütle, moment, basınç, ışık gibi bir çok ayrıntı gerçek fizikçilerin çalışmalarına dayalıydı. Size kalan 3D nesnenizi ortama yerleştirmek oluyordu. Buradaki oda 2 boyutlu ama navigasyonu bence biraz tekliyor.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
http://www.webwasp.co.uk/tutorials/b...rama/index.php şöyle bir şey var
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Evet navigasyonda bende fark ettim garip bir problem var. site içi dolaşım bir süre sonra sıkıntı veriyor çok yavaş. Ama csdlab ın sanırım acelesine gelmiş biriş. Kendi sitelerini tam bir portfolyo gösterme ve bilgilendirme konusunda çok yeterli sade ve güzel...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!