|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yana Doğru Açılan Menü
Merhaba arkadaşlar, http://www.windows.com adresindeki gibi bir menünün nasıl yapılacağını bulmaya çalışıyorum. Konuyla ilgili bir tutorial'a rastlamadım. Sizde herhangi bir kaunak varsa benimla paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Yana Doğru Açılan Menü
Temelde üstüste yerleştirilmiş MovieClip'lerin, rollOver durumunda diğer MovieCliplerin koordinat bilgilerinde değişiklik yapması prensibine dayanarak bu tip bir menü yapmak mümkün..
Ne yazıkki bildiğim tutorial yok, ancak.. fi tarihinde denemelerini yaptığım aynı tarzdaki çalışmayı inceleyebilmen için ekliyorum.. Kolay Gelsin..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Yana Doğru Açılan Menü
Biraz action script zorlayarak şöyle bi mantık kurulabilir
her butonu bir movieclip olarak oluşturup daraltma ve genişletme olaylarını yapan 2 tane prototype fonksiyon hazırlarsın daha sonraki aşamada mesela m ovieclipin içindeki buton rollover olduğunda genislet() prototype ı çalıştır rollout olduğunda daralt() çalıştır yapılır birde genişleyen kutunun komşusunun ne kadar kayacağını hesaplatan enterframe e bağlı çalışan bir koordinat ayarlama prtototype ı hazırlarsın son aşamada bütün movieleri bu fonksiyonlarla ilişkilendirip istediğin genişlik değerine ulaştığında durmasını ve içine gelicek imajın görüntülenmesini sağlıyacak bir fonksiyonla olayı bitirirsin. Bu zor bişey mi aslında değil, yapar mısın bence evet ![]() umarım çok karışık anlatmamışımdır
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!