|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Flash içinden Export Olayı
Bu tarz uygulamaları görmüşsünüzdür. Mesela flash ile bir paint (resim çizme) uygulaması yapılıyor ve sonra yapılan çizim dışarıya JPEG olarak aktarılıyor. Bunu uzun zamandan beri araştırsam da herhangi bir bilgi bulamadım ... İşin ilginç yanı bunu bilenler var ama hiç bir tutorial hazırlanmamış bu konuda... Acaba bu konuda örnek dosyası yada tutorial adresi var mı elinizde...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash içinden Export Olayı
Şimdi ufak bir araştırmayla doyurucu bilgiler buldum ben
![]() http://www.sephiroth.it/tutorials/fl.../print_screen/ http://board.flashkit.com/board/arch.../t-651711.html Kabaca; flash.display.BitmapData sınıfı ile hallediyorsun. Yardım dökümanlarında gerekli bilgiyi bulabilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Hocam iyi güzel de bunu sadece flash 8 ile mi halledebiliyoruz. Ben flash 8 kullanmıyorum
Bu tarz uygulamalar flash 8 `den önce de vardı sanki...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hangi flash sürümüyle ilgileniyorsan ona göre aramak lazım tabi, ben bir kıstas göremeyince 8'e göre aradım.
flash 8'de de zaten direkt olarak JPEG export olayı yok. Sen mevcut görselin tek tek piksel değerlerini alıp sunucu tarafında bir programa gönderiyor ve o programda birleştirip kaydediyorsun. BitmapData'nın olayı o pikselleri alabilmek. Eğer 8'den önceki sürümlerde de mecvut görselin piksel değerlerini alabiliyorsan yaparsın istediğini.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
@komplike saol önerin için. Ben de tek başıma iyi bir yol buldum. Şu an için gayet güzel çalışıyor.(Yani ufak çaplı bir paint yaptım ve jpeg`e ve png`ye dönüştürüyorum.) Ancak biraz geliştirmem gerekiyor. Ayrıca flash5 ve sonrasında hatta belki flash4 e kadar çalışıyor.PHP kllanıyorum tabiki...
Yakında ayrıntıları vereceğim.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
www.panteray.com/ppaint adresinden ufak bir deneme yapabilirsiniz. (küçük bir prototip)
Nasıl yaptığıma gelince, flash ile her çizim yapıldığında çizim yapılan kordinatları bir diziye kaydettim.Fakat çizilen alan arttıkça dizi büyüdüğü için ve PHP belli bir büyüklükten sonra querystringlerde hata verdiği için kordinatları xdata1,xdata2... gibi parçalara bölmesi için fonksiyon yazdım.Sonra bu kordinat bilgilerini PHP sayfasına gönderiyorum. PHP de grafik özelliği ile (GD) verilen kordinatları boyuyor ve bir resim oluşturuyor. Bunu öğrendikten sornra paint`e renk , fırça büyüklüğü ..vb özellikler ekleyebilir ve geliştirebilirsiniz.Jpg formatına dönerken tabiki biraz deformasyon oluyor ama yapılan resimden çok fazla birşey kaybedilmiyor. Sonuçta üstteki gösterilen flash8 yöntemi de aynı...Bu konuyu da böylelikle çözmüş olduk arkadaşlar. Bu konuda flash 8 haricinde kaynak bulmak oldukça zor internette.Bu nedenle anlattığım yöntemin bu merakı gidereceğini düşünüyorum.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!