|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
xml ile swf'ye imaj yuklemek / cagirmak
arkadaslar, XML ile, bir SWF'ye imaj cagirmak konusunda forum'da 'derli-toplu' bir baslik bulamadim.. umarim bu baslik, konuyla ilgili kaynak olur.. yapmak istedigim; asal.SWF'ye cagirilmis bir .SWF'nin (icindeki) butonların, asal.SWF icinde bekleyen bir (container) movieclip icine (XML'den referansla) imajları yuklemesi.. (proload, ve imaj bilgisini iceren 'text' opsiyonlari ayrica makbule gecicektir : ) simdiden tesekkurler.. Mesaj La Haine tarafından 06.08.2006 (17:15) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: xml ile swf'ye imaj yuklemek / cagirmak
Anladığım kadarıyla şu örnek işini görür.
http://www.hotscripts.com/Detailed/45983.html Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
CreaNext tesekkur ederim, komplike bir sey bu gercekten..
ama, tasiyici movieclip ya da .SWF'ye XML'den imaj cagiracak kod'un nasil ve ne oldugu uzerine gidersek; bu baslik daha islevsel olur sanirim, yolladigin ornek bir 'component' (yazılım) neredeyse.. tum kod'lar, .as dokumanin icinde odugu ve mc'ler bile hayali ( createEmptyMovieClip : ) oldugundan, kim (hangi buton, hangi .mc, vb..) ne yapiyor ben kavramakta zorlandim.. ben de soyle bir sey buldum, biraz daha yalin bir ornek ama benim icin handikaplari sunlar; a) thumbnail'leri, istedigim gibi yerlestiremiyorum (kod, fiks bosluk verdigi icin) b) thumbnail'leri, iki satira yerlestirmek istiyorum ama bunu da yapamiyorum c) thumbnail'i,bir buton ya da mc'nin icinde tutup (roll-over vb..) ozelliklerle birlikte kullanamiyorum.. d) imajin gelis bicimi (efekt) uzerine yine hicbir inisiyatifim olamiyor ilgine tesekkur ederim, Mesaj La Haine tarafından 07.08.2006 (04:20) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Örnek XML:
Örnek ActionScript: Kod:
System.useCodepage = true; _root.resimler_xml = new XML(); _root.resimler_xml.ignoreWhite = true; _root.resimler_xml.load("resimler.XML"); _root.createEmptyMovieClip("container", _root.getNextHighestDepth()); _root.onEnterFrame = function(){ if(_root.resimler_xml.getBytesLoaded() == _root.resimler_xml.getBytesTotal()){ this.onEnterFrame = null; adres = _root.resimler_xml.childNodes[0].childNodes[0].attributes.adres; _root.container.loadMovie(adres); } } node: XML'in ağaç yapısı içerisinde her bir düğüme node denir. nodeName: Düğümün ismini verir. childNodes: Bir düğümün içindeki alt düğümlere ulaşmak için kullanılır. Mesela... <belge> <insan id=1></insan> <insan id=2></insan> <insan id=3></insan> </belge> Yukarıdaki XML belgemizi ornek_xml şeklinde yüklemişsek... trace(ornek_xml.childNodes); ...dediğimizde kök düğümü, yani belgenin tamamını trace eder. Çünkü "belge" düğümü belgenin içindeki ilk ve tek düğümdür. Bu ilk düğüme kök düğüm denir. Eğer... trace(ornek_xml.childNodes[0].childNodes); dersek. Trace edeceği şey... <insan id="1"></insan> <insan id="2"></insan> <insan id="3"></insan> ...şeklinde olur. Bunlar kök düğümün alt düğümleridir. Alt düğümlerin de alt düğümleri olabilirdi ve olsaydı onlar da trace edilirdi ama bizim belgemizde yok. Bu alt düğümlerden istediğimiz sıradakine alttaki şekilde ulaşabiliriz... trace(ornek_xml.childNodes[0].childNodes[0]); Bu ifadeyle ilk düğümün yani kök düğümün alt düğümlerinin ilkini çağırdık. Sonuç... <insan id=1></insan> ...şeklinde olacak. firstChild, lastChild: Alt düğümlerin ilkine veya sonuncusuna ulaşma için bu komutları kullanabiliriz. trace(ornek_xml.childNodes[0]); ile trace(ornek_xml.firstChild); arasında bir fark yoktur. parentNode: Üst düğüme ulaşmak için de bu ifadeyi kullanırız. trace(ornek_xml.childNodes[0].firstChild.parentNode.nodeName); Dediğimizde sonuç "belge" olur. nextSibling, previousSibling : Aynı seviyedeki bir sonraki ve bir önceki düğümlere ulaşmak için kullanılır. trace(ornek_xml.childNodes[0].childNodes[0].nextSibling); Sonuç: <insan id=2></insan> olur. length: Alt düğümlerin sayısını verir. Örnek XML belgemiz için... trace(ornek_xml.childNodes[0].childNodes.length); ...dersek. Sonuç "3" olacak. attribute: XML belgesinde bir düğümün tag içerisinde öznitelikleri olabilir. Örneğin bizim XML belgemizde "insan" düğümlerinin "id" öznitelikleri var. Birden fazla da olabilir. Bu özniteliklere ulaşmak için bu özniteliklerin ismini bilmemiz gerekir. trace(ornek_xml.childNodes[0].childNodes[0].attributes.id); Sonuç "1" olur. hasChildNodes() : Bir düğümün alt düğümlerinin olup olmadığını öğrenmek için kullanılır. trace(ornek_xml.childNodes[0].hasChildNodes()); Sonuç "true" olacaktır. Daha da detaya inilebilir ama temel komutlar bunlar. Altta flash-XML kombinasyonunun kullanıldığı çok güzel bir belge var. İncelemenizi öneririm. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ben de geçenlerde şu örneği kullanarak birşeyler yapmıştım. Bahsettiğin gibi XML üzerinden resimler yükleniyor. Kullandığı as kodu da gayet anlaşılabilir derecede yalın.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Selçuk Artut'un yaptığı oldukça güzel bir sistem vardı
www.xmlphotoalbum.com da örnekler ve kaynak dosyalar var. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali |