|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
sub-domain security problem
mysite.com adresindeki SWFye labs.mysite.com adresindeki RSS dökümanını yüklemek istiyorum. Fakat flash 7 ve sonrasında sub-domainlere izin verilmeden bilgi alışverişleri kapalı. Ben allowDomain özelliğinde sub-domaini tanıttm: Kod:
System.security.allowDomain("*.mysite.com");
Kod:
System.security.allowDomain("*");
Birşeyler mi atlıyorum, daha önce bu şekilde tanıtarak farklı serverlardan alırken sub-domainimden bilgi alamıyorum... SWFye buradan bakabilirsiniz //Artık çalışıyor (bi aşağıdaki postu okuyun) FLA dosyası ektedir.
ozguraltay.com //Açıldı, beklerim... labs.ozguraltay.com //outside of the box GreenAerosol.deviantart.com //Online galerim Mesaj Miolnir tarafından 28.10.2006 (01:46) yeniden düzenlendi. Açıklama: sorun çözüldü... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: sub-domain security problem
Çözüm:
Anlaşılan şuki; flash içerisine DATA çekmek istediğimizde crossdomain.XML'i data alışverişinde bulunacağımız domain altına atıyoruz. Yukarıdaki örnekle pekiştirecek olursak: Kod:
<?XML version="1.0"?> <!-- http://labs.mysite.com/crossdomain.XML --> <cross-domain-policy> <allow-access-from domain="www.mysite.com" /> </cross-domain-policy>
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
sanırım beni yanlış anladın yunus:
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benzer bir sorunu ben yaşamıştımda onun için söyledim. Benim blogta XML okuturken gereksiz yere tam adres yazmıştım. Yani "www.adresim.com/data.XML" şeklinde. İşte "www.adresim.com" şeklinde siteyi açınca XML okunabiliyordu ama "adresim.com" şeklinde site açıldığında sanki XML'i farklı bir url den okuyormuş gibi hata veriyordu. Tıpkı yukarıda bahsettiğin hata gibi. Ama bunun yerine XML iki adrestede aynı yerde olduğu için "data.XML" olarak XML'i alınca sorun kalmıyordu. İşte ben bundan bahsediyorum. Ama sanırım benimki biraz daha farklı bir durum.
Sonuçta bilgiler aynı yerdeydi sadece adres farklıymış gibi görünüyordu.Bir de bu XML okumada ben şöyle bir çözüm buldum. SWF nin bulunduğu yere bir PHP dosyası yapıp diğer sitenin adresindeki XML'i okutup yine XML olarak yazdırırsın ve bu PHP yi tıpkı senin yaptığın gibi XML'miş gibi okutursun. Sonuçta bu yukarıda bahsettiğimiz eklemelere gerek kalmayacaktır. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Ve sanırım başka yolu da yok (loadPrivacyPolicy işe yaramadı)...
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bu guvenlik nedeniyle kulanilan bir sey okumak icin crossdomain.XML gerekiyor.
www.mysite.com ile mysite.com ikisini de bir dosyaya ekleyebilirsiniz. Ikinci durum ise "*.mysite.com" seklinde kabul ediyor olmasi lazim ama emin degilim. PHP ile cekmek guzel tabii ki ancak servera ekstra yuk bindirecektir ve ekstradan cachleme gibi atraksiyonlara girme gereksinimi dogabilir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!