|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
load ettigim resimler hep üstte kalıyor
Selam arkadaşlar. Forumda ve flash actionscript olayında biraz yeniyimde bir sorum olacaktı. Ben flash içine loadMovieNum() komutuyla dışarıdan resim alıyorum (bu olayı loadMovie ilede denedim). Faka aldıgım resimler ana swfde hep üstte kalıyor. Yani şöyle diyecek olursak ana swfmde butonlar var. ve ben dışardan resim alıyorum. aldıgım resim butonları örttüğünden butonlar görünmüyor. ama resmin üstünden yine işlevlerini yerine getiriyor. ben resmi bir alt katmana alarak butonların üstte olmasını istiyorum ama beceremedim. alt layera yazdım kodu yeni movieclipler yaptım fakat ama bir türlü başaramadım. herhangi bir örnegi olan varsa sevinirm. iyi çalışmalar herkese |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: load ettigim resimler hep üstte kalıyor
Butonlarının olduğu katmanın altında yeni bir katma açıp, oraya boş bir movieclip koyup, loadMovie("resmin_url_si",movieClipAdi); olarak yazarsan istediğin olacaktır.
Movieclip'e instanceName vermeyi unutmaman gerekir tabi.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
yok hocam bunu daha önce denemiştim yemedi. ayrıca sorunumda biraz değişti artık. şöyle olduki artık resim degilde bir SWF cagırıyorum. ve o SWF içinde resimler hareket ediyor. örnegi altta var. göreceksinizki butonlar yine altta kalıyor. örnekten yola cıkarak bana yardım ederseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
1.fla içinde kullandığın
PHP Code:
1.fla içinde boş bir MC oluştur ve isimlendir(dummyMc). Bunun içine de harici SWF yi yüklediğin main.fla da kullandığın gibi: PHP Code:
Senin yaptığının olmamasının nedeni verdiğin yükleme komutunun mcyi _level11 e yüklüyor olmasıydı.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
birşey daha sormak istiyorum hocam sizi yormuyorsam eger. peki 1.fla da resimlerin üstüne dışardan bir metin dosyasından yazı nasıl yazdırabilirim ve bu resimlere nasıllink verebilirim? yani buton linkinide dısardan alacak sekilde. ben birşeyler deneyecegim ama sizden de fikir gelirse süper olur
ben dışardan link vermeyide hallettim arkadaslar da şimdi şöyle bir sorunum oluştu. böyle bir load etmeli sistemde butona http://www.internet.com gibi bir adres linki verince calısmıyor. dısardan almıyorum bunu direk kod içinde veriyorum on(release){ getURL("http://www.internet.com","_blank"); } gibi. ama nedense calısmıyor. Ama sayfa1.PHP diye verince calısıyor. anlayamadım bunu Mesaj magos tarafından 12.11.2006 (23:27) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!