|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash Soyağacı
Merhabalar, öncelikle özür diliyorum, as bilgim biraz az, yeni başladım öğrenmeye. Flashta soyağacı hazırlamak istiyorum, şu şekilde; Aile fertleri arasında bağlar olacak tabii, bir birey üstüne tıklandığında onun büyümesini ve şeffaflığının azalmasını istiyorum. Bu dediklerimi _alpha, _xscale, _yscale ve _onEnterFrame ile yapabiliyorum. ama yapamadığım şey şu, birine tıklandığında yakındaki mc'lerin şeffaflıklarının (tıklanan mc'ye uzaklıklarına göre) da biraz artması. kodlarla tek tek yapılabilir, ama daha kısa bir yolu var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Flash Soyağacı
her noktada (aile fertleri) diğer noktaların uzaklığını bulman gerek. bunun için de çok dinamik ve genişleyebilir bir sistem yapıyorsan, XML'deki ya da mc hiyerarşisindeki gibi bağlantılı node'lar içinde dolaşan ve uzaklık tesbiti yapan bir koda ihtiyacım olacak. yok, o kadar dinamik bir yapı değilse, gereken uzaklıkları bir tabloda statik olarak tanımlarsın, bu tabloya göre de alpha değerlerini değiştirirsin.
diğer aklıma gelen bit metod da, noktaları akılcı bir şekilde içiçe mc'ler oalrak tasarlaman. bu şekilde a'nın çocuğu da a'nın alpha değeri-kendi alpha değerini alır. yani ebeveynin alpha'sı 60 ise, çocuğun da alpha değeri 0-60 aralığında olur. diyelim çocuğa 75 değer verdin, ebeveynin gözünden (parent) o değer 45'dir. çocuğun çocuğu da kendi ebeveyninin değerine orantılanır. bu sistemi kullanarak belki bir yere gidebilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash Soyağacı
öncelikle teşekkürler
birinci çözüm biraz uğraştıcak gibi, ama sağlam duruyor. İkincisi de çok hoşuma gitti. benim de şöyle bir fikrim var; seffaf_mc adındaki mc, kenarlardan merkeze doğru şeffaflaşan bir grafiğe sahip olsa. aile ferdine tıklandığında, seffaf_mc o aile ferdinin üstüne gitse. böylece yakındakiler de daha seffaf gözükebilir. şöyle bir kodla yapılır, galiba; Kod:
function kordinat ()
{
seffaf_mc._x = this._x;
seffaf_mc._y = this._y;
}
baba_mc.onRelease = kordinat;
ana_mc.onRelease = kordinat;
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |