|
|
#1 (permalink) |
|
Movie Clip e Yol Belirtmek
Bir türlü çözemediğim bir sorun var, sorun şu: Bir yatay menu var ve bu menunun içinde "aktiviteler" bölümüne gelince menunun hemen altına yine yatay bir sub-menu beliriyor.Ana menude istedigim movie clipe ye getURL komutu ile gidecegi yolu belirtiyorum fakat aktiviteler movie clip inin içinde yer alan sub-menulerin gidecekleri kaynağı gösterdiğimde kod işlemiyor. İlgilenen arkadaşlar için fla dosyasını ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Movie Clip e Yol Belirtmek
evet ?
Böyle olması gerekmiyor mu zaten ?
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
hayır tabki
![]() movieclipler gerektiğinde buton zöelliği gösterebiliyor. neyse, yok mu arkadaslar su soruna bir cozum bulabilecek olan ? cozulmuyor bir turlu..
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Peki
![]() Alt menüleri içine koyduğun "Symbol 5" adlı MovieClip Button event'lerini, kendi içinde bulunan MovieClip'lerin Button event'lerinin üzerine yazıyor. Daha önce de karşılaşmıştım bu sorunla ben. Çözmek için alt menülerin bulunduğu MovieClip'in event'lerini başka bir MovieClip'e verebilirsin. Yani, "Aktivitelerimiz" in üzerine gelince alt menülerin olduğu MovieClip gelir ekrana ve onun içindeki MovieClip'lere de hem basıldığında ilgili sayfalara gitmesi için hem de fare ile üzerinde olunduğu sürece alt menülerin olduğu MovieClip'in ekranda kalması için gerekli event'leri verirsin. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ya varya belkide bu soru 20 desilyon kere sorulmuştur.
Ya hiç buton içinde buton kodu olur mu? bilgisayar hangisini çalıştırsın? Sub menu yapmanın temel mantığı şu; Ana buton ve diğer butonlar bir mc içinde toplanır. Ama ana buton kodu bu mc'in dışına yazılmaz. İçinde ayrıca kendisi için yapılan buton ya da mc üzerine yazılır. Diğer sub menu kodları da aynı şekilde parça parça bu mc içerisinde mc ya da buton yapılarak kendi üzerlerine kodları yazılır. Ayrıca dışa kaçışlarda hatayı sıfıra indirmek için geniş görünmez bir hit alanı kullanılabilir. (Şu an diğer harddisk takılı değil. Bu konu hakkında hazırladığım bir örnek vardı. Eğer onu bulabilirsem buraya göndereceğim.) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Forumun arama kısmı yoktu ben konuyu acarken veya ben gormemistim, dolayısıyla 20 desilyon kere sorulsa da bir şey farketmedi benim için; biraz sakin...
Tavsiyelerinize göre menuyu değiştirdim fakat alt linklerde hala problem var. Ekte yine fla dosyasını gönderiyorum. Bu sorunu acilen çözmem gerek, yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!