|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Load Movie Koordinatlar !
Merhabalar ; arama yaptım ancak bulduğum yöntemleri denememe rağmen olmadı. ana sahneme dişardan bir kaçtane XML de yapılmış imaj galerileri yüklettirmek istiyorum. aşağıdaki kodla yükletebiliyorum ama konumunu değiştiremiyorum loadMovie("genel/genel.SWF","_level1"); benim istediğim yüklediğim SWF min yerini belirleyebilmek. başka bi kodla ana sahnemde bi movie clip icine yüklettirmeye çalıştım ama olmadı kodu aşağıda. _root.createEmptyMovieClip("genel",1); genel._x = 0; genel._y = 50; genel.loadmovie("genel/genel.SWF") yapacağım çalışmanın bi örneğini gönderiyorum bu sorunumu naısl çözebilirim ? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Load Movie Koordinatlar !
1) loadmovie değil loadMovie olmalı.(M harfi büyük)
2) genel.SWF XML dosyasını, cagirma.SWF'in bulunduğu klasörde aramaya çalışacak. Bunu engellemek için ise genel.SWF de XML'i load ettirirken şu kodu kullanmalısın; Yani klasörü belirtmelisin. 3) createEmptyMovieClip kodunu kullandıktan sonra yeniden boş bir mc oluşturmana gerek yok. 4) Yazdığın koordinatlama kodları sorunsuz çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
codesignist; dostum tşkler ilgilendiğin için.
şimdi sorun şurda bu XML image galerisi "coffeecup " denen bi programda yapılmış yani fla'sı falan yok maalesef sanırım bütün sorun da bunun yüzünden kaynaklanıyor aynı klasör yan yana koysamda çalışmıyor yada ben beceremedim kafayı yicem bugün yetiştirmem lazım ne yapabilirim
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hmm. Anladım meseleyi. Bu genel.SWF yi yapan elemanlar _root'un ismi ne ise ona göre XML ismi aldırma işlemi yapmışlar ve Relative hedefler tanımlamışlar bu yüzden çalışmama sorunu oluyor. Bu _lockroot ile aşılabilir. Herneyse çalışan örneği gönderiyorum, incelersin.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!