Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » M. Flash' taki movie cliplerde takılmalar

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.01.2007   #1 (permalink)

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28
M. Flash' taki movie cliplerde takılmalar

Ekteki flashta hareketlerde takılmalar var bunları farklı yerlerde de sık sık yaşıyorum. Bunun sebebi genelde bir fla nın içinde çok sayıda farklı movie clip olduğunda daha hissedilir takılmalar oluyor. Bu problem için ismini unuttuğum biri yine zoque de anlatmıştı ama anlayıp yapamadım. Yardımcı olabilirseniz çok büyük bir sıkıntıdan kurtulacağım.
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: rar _dunya.rar (23.9 KB, 15 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: rar bitmapData performance test.rar (16.0 KB, 13 defa görüntülendi)

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.01.2007   #2 (permalink)

codesignist's Avatar

Re: M. Flash' taki movie cliplerde takılmalar

cacheAsBitmap kodu shape olan objeleri o anlık bmp'e çevirip hafızada tutar. Doğal olarak bu da hareket esnasında sanki resim hareket ettirirmiş gibi performans sağlar. Yalnız buradaki en önemli konu şu; shape boyutu sabit olduğu anda bir defa çevrim yapılır. Shape scale edildiği anda pixellerin kordinatları değiştiği için tekrar cache as bitmap yapılır. Doğal olarak tahmin edilen performanstan yararlanılamaz. Aksine yavaşlama da olabilir. Çünkü her frame'de cache as bitmap yapılacaktır.
Kısaca; eğer cacheAsBitmap kullanmak istiyorsak, tween lerde asla scale kullanmamalıyız. Ayrıca cacheAsBitmap sadece MC için kullanılabilir.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.01.2007   #3 (permalink)

tesera's Avatar

Benim gösterdiğim ornekte cok karısık kullanılmıs! bu kodu sade bir biçimde nereye ve nasıl yazmak gerekir
yardımcı olursanız sevinirim! gosterdiğim ornekte movieclipin hareket etmesini action script ile yapmışlar.
o yuzden benim istediğim kodla karısıyor sadece aradığım kodun yazılı olduğu bi action script! boyle olsa anlayabilirim
teşekkurler

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2007   #4 (permalink)

Yer: Viyana

nedemek istedigini tam olarak anlamadim, gönderdigin örnek bitMapDate_perf.fla ne olmasini istiyorsun?
mahmut şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2007   #5 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Merhaba Tesera,

bitmapData_performance_test.fla yı La Haine' ye örnek olsun diye yapmıştım, zamanım dar olduğu için kodların yanına belki yeterince açıklama düşemedim kusura bakma. Ama cacheAsBitmap özelliğini kullanmanın avantajları codesignist in de dediği gibi; kullanmak isteğin dünya haritasının frame tabanlı scale animasyonunda bir faydadan çok zarar getirir.

Yaptığın animasyonu inceleiğimde de bir yavaşlamaya yol açacak tween görmedim (en azından benim laptopta sorun olmadan çalışıyor)
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 12.01.2007   #6 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

hazır konuda bahsetmişken kod üzerinde biraz oynama yapıp bitmapData scale performans farkını örnek üzerinde gösterdim (Bknz: ek 1)
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: rar bitmapData_performance_test2.rar (16.6 KB, 15 defa görüntülendi)
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 12.01.2007   #7 (permalink)

tesera's Avatar

@codesignist (Yunus Es) ve @Miolnr teşekkürler. Kodu inceliyorum.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 12.01.2007   #8 (permalink)

tesera's Avatar

dunya.cacheAsBitmap = true;

benim mc min adı dünya yukrıdaki kodu action layerima yazdım. Dünya mc sinin içinde bir çok movie clip var 50-60 tane bunlar aynı anda çalıştıklarında birbirlerinin çalışma hızlarını ve animasyon akışkanlığını aksi yönde etkiliyorlar, ve bu mc leri dışardan çağırsam bile aynı anda çalıştıkları için yine takılıyorlar. Problemi nasıl çözebilirim. Not : Hepsi devamlı çalıştığı için unloadmovie komutu işe yaramıyor.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

takilmalar , cliplerde , movie , taki , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:06.