|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istabul
|
Fash Arkadaki Hareket nedir?
http://www.chromazone-imaging.co.uk/flashindex.html merhaba arkadaslar buradaki orta ksıımda menu deki hareket nedir ondeki yaprak gibi olan seyler hızlı arkasındakıler yavas hareket edıyor. kafayı yemek uzereyım yardıme dersenız sevınırım. ayrıca uzerınde basındada bı hareket oluyor saygılar can |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Fash Arkadaki Hareket nedir?
flash bilgim zayıftır ama görünce aklıma şu yol geldi.
bu hareketin bir fonksiyona (örn: hareket_et(katman, carpim)) bağlı olduğunu düşünürsek ve "carpim" ve "katman" diye parametreler aldığını, arkadaki yaprakların "a" katmanı, öndekilerin "b" katmanı adına sahip olduğunu düşünürsek onMouseMove (yanlış yazmış olabilirim) olayına Kod:
hareket_et(a, 1) hareket_et(b, 2) hareket_et ise verilen katmanın, imlecin önceki x veya y değerlerinin farkının carpim ile çarpılması sonucunca imlecin ters yönüne götürülmesi olabilir. x := x+10 gibi. tabii böyle olunca direkt oraya geçeceği için onu döngü içerisinde bir arttırarak yapmak daha iyi bir sonuç verebilir diye düşünüyorum. ( örnek kod yazamadım, actionscript bilmiyor ve flash kullanmıyorum. )
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: Fash Arkadaki Hareket nedir?
Alıntı:
Alıntı:
|
|