|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Flash Header Animasyonun Bir Kere Oynaması...
Merhaba, Bir ASP sayfam var ve bunun 2 bölümü var include şeklinde. Header Footer olararak. Ama sayfalar arasında dolaşırken bu üstteki header hep aynı flash animasyon. Bu sayfalar arasında dolaşırken sürekli animasyon yeni baştan başlıyor normal olarak. Bu sorunu halledebilmek için SharedObject özelliği ile kayıt alıyorum. Eğer kişi siteye ilk kez giriyorsa herşey çok normal çalışıyor sayfalar arasında dolaşırken animasyon tekrar oynamıyor. Ama kişi yine girdiğindede oynamıyor. Bir şekilde objeyi clear etmem gerekiyor. Yada bunun için farklı bir çözümü olan varmı?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash Header Animasyonun Bir Kere Oynaması...
SharedObject ve JavaScript kullanmadan bunu yapmak mümkün. Önce ASP sayfalarındaki SWF dosyasının yolunu aşağıdaki gibi değiştirirsin.
dosya.SWF?git=<%=Request.QueryString("frameno")%> Sonra SWF dosyasının ilk frameinde git değişenini kontrol ettirir ve alt sayfalardayken ziyaretçinin görmesini istediğin bir frame e yönlendirme yapabilirsin. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ama kişi eğer direk anasayfadan değilde başka bir sayfadan giriş yapıyorsa animasyon oynamayacak eğer kişi pencereyi kapatmadan dolaşırsa bir kere oynuycak hangi sayfadan girdiği önemli değil.
Daha sonra kişi kapatıp tekrar girdiğinde tekrar oynayacak.Ben bu şekilde bir uygulama yapmak istiyordum ama.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Ozaman gidilecek framein değerini sessionda tutman daha mantıklı olur. if session("birdefaizledimi")="evet" then git=2 else git=1 end if gibi... |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
ASP dosyasında session oluşturarak sonunda başardım
![]() Teşekkürler sargon. Ama siteyi yönlendirme ile açınca kabul etmiyorum. Yönlendirdiğim adresden direk açınca sağlam çalışıyor. Bir sorum daha olacak. DW 8 updati yaptım ve etkinleştirme sorununu kaldırıyorum. Ama bu seferde parametre gönderdiğimde flasha kabul etmiyor. Parametresiz çalışıyor onu çözemedim gitti. Bu Microsoft ne kadar kıl ya taklalar attıryo insana :s
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!