|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: Firefox de acılır menu flash altında kalıyor
Sanırım biraz daha detay (en azından bir ekran görüntüsü) verirseniz daha yardımcı olabilirim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
genelde flashın bir parametresi olan "wmode" bu problemin çözümü olsa da CSS'den z-index de probleminize çözüm getirebilir.
ilk denemenizi önerebileceğim şey, HTML kodunuz da flash object kodunun olduğu yere örnek olarak <param name="movie" value="my.SWF"> <param name="quality" value="high"> kodlarının hemen altına ; <param name="wmode" value="transparent"> kodunu eklemenizdir. Eğer bu paramatre sorununuzu çözmes ise ikinci çözüm olan CSS ile z-index verebilirsiniz. onun içinde 2 ayrı div tanımlayıp birbirine farklı index'ler verebilirsiniz. Örnek olarak; #flashDiv{ z-index: 2; } #menuDiv{ z-index: 1; } div'lerin property'leri tabi ki bu kadar olmayacaktır. Ama sanırım anlatmak istediğimi şey için yeterlidir. Kolay Gelsin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: afyonkarahisar
|
merhaba
ilk söylediğiniz yöntemi zaten kullandım. Onu yazmadan önce i.e de de görünmüyodu. simdi i.e. de görünüyo ama Firefox da görünmüyo. ikinci yöntemi anlamadım biraz daha detaylandırabilirmisiniz ??
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu işi online olarak görebileceğimiz bir link var mı?
yada kodunu görebilir miyiz, daha detaylı yardımcı olmak için. z-index layer mantığı ile bizim seçtiğimiz katmanların derinliklerini değiştirebiliyor. bir önce ki post'umda sölediğim ve örneklediğim gibi CSS'de iki katman tanımlayıp onlara z-index değeri verirsen problemin çözülür.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Bu sorunu daha biraz önce Explorer da ben de yaşadım. Çözüm yolum ise şu oldu:
flash CS3 de HTML ve SWF export ettiğinizde size birer adet sef, HTML ve js dosyası veriyor. Js dosyası flash sayfa ilk açıldığında kenarda çıkan garip borderın çıkmasını engelliyor. HTML sayfada size verilen kodlarda: wmode='window', diye bir ibare bulunmakta burdaki window'u opaque ile değiştirince SWF dosyanın üstde kalması gibi bir sorun kalmıyor. Eski sürümler de bende sorunu çözemememiştim ne wmode ne de z-index ile. Ama ie7 ve cs3le yukarda yazdığım şekilde sorun ortadan kalkıyor.
Hayat hikayemiz bulutların üzerinde başlar,bu eşi benzeri bulunmaz zaman dilimi son bulur toprak'ın altında.Uçtuğunu sanarak yaşadığın bu dünyada,aslında hep düşütesindir.En başından: Bulutlardan, En Sonuna: Toprak'a. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
@mgazi bende şimdi aynı dertten muzdariptim. çözümünü denedim işe yarıyor. saol.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!