|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flash'da font sorunu
Arkadaşlar sorunum şu. Bir SWF hazırladım. İçindeki text leri makinamdaki bir pixel fontu kullandım sonrada bu fontu import new font diyerek librarye ekledim ki makinasında o font bulunmayan kişilerde aynı fontları görüntülesin diye. Fakat server a atıp test ettigimde bitmaptext bulanık bir şekilde çıkıyor. Halbuki fla nın içinde no antialias diyerek istedigim font görüntüsünü yakalamıştım. Ama server a atınca tekrar bozuk anti alias ile çıktı font. Napabilirim acaba fontu gömerken mi bişiyleri yanlış yapıyorum yardım lütfen Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Flash'da font sorunu
Makinendeki fontu import etmene gerek yokki. flash içinde istediğin fontu direkt kullanabilir SWF olarak servera atarsan ziyaretçide o font olmasa bile görebilir çünkü o artık image oluyor aynen photoshopta istedigin fontu kullanarak siteden yayınladığın gibi.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
karışıklık olmaması adına bir düzeltme yapmak istiyorum.
eğer kullandığınız font'u statik font olarak kullanırsanız evet dediğiniz gibi, kütüphaneye import etmeye gerek yok. Ama dinamik kullanıyorsanız font alanlarınızı embed etmeniz gerekiyor. Hatta ekstra bilgi olsun, dinamik text alanlarını maskelemek istediğiniz de sistem fontlarını kullansanız bile embed etmeniz gerekiyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Evet sorununuz bu. Yazı alanları x ve y koordinatlarına tam oturmalı (tam sayılar olmalı)
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim 1 aylık emegim heba oluyordu nerdeyse
![]() Çok sağolun
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Arkadaşlar erken sevindirik olmuşum. Dediginizi denedim. Tam sayı koordinatlara koydum textleri fakat yie servera atınca bulanık çıktı
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Fontu embed etmeyi tekrar anlatalım. Belki atladığınız yer varsa görebilirsiniz.
Dynamic text instance name'i "y_txt" olsun. İlk önce; Kod:
y_txt.embedFonts=true; Sonra library deki bu fontu linkage yapmalıyız. font'a sağ tıkladıktan sonra linkage seçeneğinden export for actionscript'i seçiyoruz. Bu adımlardan sonra fontun düzgün olarak çalışması gerekiyor. Bir önemli nokta da şu; mx 2004 de pixel font kullanılmış dynamic text kordinatları küsürlü olduğunda bu şekilde bozulmalar olduğu halde flash 8 de bitmap text (no anti-alias) özelliği seçildiğinde hiç bir şekilde pixel fontta bozulma olmaz. Eğer maskelemeyi dynamic olarak yapacaksanız sistem fontlarını embed etmenize gerek yok. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Öncelikle cevaplandırdıgınız için teşekkür ederim. Peki Kod:
y_txt.embedFonts=true; bu kodu hangi keyframe e yazacağım. Dynamic text in oldugu key frame mi
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!