|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
3d model bir kubu Flasha nasil entegre edebilirim?
merhaba Arkadaslar, yeni elime gecen bi proje kapsaminda,,3d ile modellenmis bir kubun 6 yuzune 6 farkli dinamik icerikli movieclip yapmak istiyorum, Dinamik icerik konusunda fazla sorunum yok,fakat,,3d modeli flasha en verimli ve basit sekilde nasil entegre edebilirim? 3ds max programiyla,her saniyesini renderlayarak flasha koymak cok agir bir SWF ortaya cikariyor(1.3 mb). Bu konuda yardima muhtacim,,fikirlerinize ihtiyacim var Ayrica actionscript le kub tasarlamayi denedim,,,bu yolda da movielerin _x _y ve _z boyutlarini yeniden tertip edemiyorum,,cok karisik bir sonuc aliyorum. bu konuda tecrubesi olan arkadaslar,lutfen yardim .. tesekkurler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: 3d model bir kubu Flasha nasil entegre edebilirim?
Kolay gelsin....
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama yapan arkadaşlardan, ne ile yaptıklarını biliyorum. Swift 3D die bi program var. Bu program ile 3D programlarda yaptığın tasarımları optimize ederek flasha entegre edebiliyosun. Nasıl diye sorma inan bilmiyorum ama burda bilen birileri muhakkak vardır. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Swift ile vektörel olarak render alabilirsin. Bu boyutu biraz düşürebilir ama çizgifilm tarzında göründüğü için tercih etmeyebilirsin.
Senin tam olarak istediğin flash içerisinde çalışan 3d engine içerisine model import etmek galiba. İşte bu çok az yer kaplar ama kullanıcının bilgisyarını zorlayabilir. Tabi bu da 3d rotate esnasında, model render'ı wireframe'e çevrilerek giderilebilir. Hazır 3D engine'leri kullanabilirsin. Mesela; flashsandy.org/download Blogda da bu meseleyi biraz konuşmuştuk; blog.codesignist.com/?konu=flash3d Hazır 3D engine meselesini hiç detaylı olarak inceleyemedim. Ama basit olark 3d engine programlayabiliyorum. Eğer vakit bulursam bunu da blog'a yazacağım. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Merhaba, daha önce herhangi bir 3D app ile çalışmadıysan hazır 3D engine ler çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Bunlardan Papervision'ı tavsiye ederim. Kullanması oldukça basit ve AS3 ile gerçekten olaganüstü performans elde edebiliyorsun.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!