|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash değişken yardım
Merhaba, Bir flash dosyam var. Toplam 5 tane buton var. Her butona tıklandığında bir perde varolan sayfanın üzerine geliyor ve perde açıldığında diğer sayfa açılıyor. Benim sorunum şu: butonlara direkt gotoandplay verdiğim zaman son sayfa 160. frame'den başlıyorsa ilk sayfaya yönlendirecek butona tıklandığında perde son sayfanın üzerine değil de ilk sayfanın üzerine kapanıyor ve açılıyor. 100. frame açıkken 20. frame'e yönlendiren butona tıklandığında 100.framdeki movie clip'in üzerine perde gelmesini ve açıldığında 20. frame'in görünmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Flash değişken yardım
Doğru anlamış olduğumdan emin değilim fakat yinede anladığım şekli ile şöyle bir öneride bulunayım.
Perdeni bir MovieClip olarak oluştur (perdeMC). Butona basıldığında buton perdeyi kapatsın, ve perde kapandığında kullanılması için hedef frame değerini bir değişken ile ana sahnede saklı tutsun. Perde kapandığında bu değişkeni kullanarak ana sahnedeki ilgili frame gidilmesini sağlasın ve açılsın. Bu senaryoda uygulayacağın örnek kodlar ise; Buton üzerinde ; Kod:
on(release) {
perdeMC.gotoAndPlay(1);
_root.hedefFrame = 20;
}
Kod:
_root.gotoAndPlay(_root.hedefFrame); Kolay Gelsin.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!