|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Çoklu dinamik Banner Hazırlamada problem
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var, Bir adet SWF dosyam var bu içine yüklediğim xmlden bir kaç tane SWF url si alıyor ve içine bu swfleri yükleyip gösteriyor. Çalışma mantığıda şu dummy bir movieclip yüklenen swfler kadar çoğaltılıyor ve bu swfler çoğaltılan olan moviecliplerin içine yükleniyor daha sonra sırayla banner alanında gösterilmeye başlıyor. Buraya kadar herşey tamam. currentframe ison karesine gelen ekrandan kayıyor ve diğer SWF ekrana geliyor, böyle bir mantık kurdum. Ancak çoğaltılan movieclipin içine stop ve play komutunu vremiyorum ana swfden. alpha komutunu denedim movie clipin alphası değiştiriliyor ama movienin içine play yada stop konutu veremiyorum. Bir ayrıntı kaçırıyor olmalıyım. Ama sorunu çözmedim. yüklenen swflerin içinden trace(eval(_target)); dediğimde benim verdiğim target çıkıyor ama ana swfden bu targetı veriğim de paly de stop ta çalışmıyor. Şöylede bir ilginçlik var bu flashta problemsiz çalışıyor browserda gerçekleşiyor bu problemler. yardımcı olana şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Çoklu dinamik Banner Hazırlamada problem
Çok ilginç. Sebebi mc'lerin hesaplanması sırasında geçen milisaniyelik farklar olabilir. Mesela;
Kod:
my_mc.loadMovie("ayri.SWF");
my_mc.gotoAndPlay(10);
Kod:
my_mc.loadMovie("ayri.SWF");
onEnterFrame=function(){
var tp:Number=my_mc.getBytesTotal();
var yk:Number=my_mc.getBytesLoaded();
if(yk==tp and tp>5){
//Yüklemenin bittiği an. İşte burada kodları yazmalıyız.
my_mc.gotoAndPlay(10);
delete onEnterFrame;
}
}
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam