|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
menü yapısı
arkadaşlar benim yapmak istediğim menüdeki bir butona tıklayınca önce içinde bulunduğu mc içerisinde hedefe gitmesi, ardından tıklanılan buton ile ilgili mc ye yönelerek 1. frameden oynamaya başlaması yani örn: ANASAYFA || ÜRÜNLER || İLETİŞİM || gibi 3 bölümden ve mc den oluşan bi projemiz var. ana sayfadayken ürünlere tıklanınca önce anasayfa adlı mc nin istenilen kareye gidip çalışması "stop" komutuyla karşılaşınca veya mc deki frameler bitince ilgili butonun (yani bu örnekte ürünlerin ) olduğu mc ye yönelerek ilk frameden çalışmaya başlamasını sağlamam gerekiyor. Ama ileri düzey Actionscript bilgim olmadığından bunu yapamıyorum. birkaç tempi kurcalayarak nasıl yapıldığını kavramak istedim ama nafile
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: menü yapısı
Mesajın üstünden biraz zaman gecmis ama umarım yardımcı olabilirim
![]() Şimdi ben boyle durumlarda ne yaptıgımı anlatayım ama mutlaka farklı yollarda vardır . Anladıgım kadarıyla sayfaların bi acılma animasyonu bir de kapanma animasyonu olacak ,eger 3 sayfayıda aynı movieclip in içine yaparsan sorunu çözebilirsin . Mesela movieclip in icine anasayfanın acılıs animasyonunu yaptın , hemen ardına kapanıs animasyonunu , onun da hemen devamına ürünlerin başlangıcını yaptın ...... böyle devam etti sayfaları bitirdin.Anasayfa açıkken , farklı bi butona tıklandığında , sadece play diyip anasayfanın veya o an hangisi açıksa kapanış animasyonunu oynatırsın , kapanış animasyonunun sonuna da bi değişkenle ( örneğin sayfa ) gotoAndPlay(sayfa); yaparsan sorun çözülür . Biraz karışık oldu farkındayım ama , örnekle anlatmaya çalışayım , anasayfa 1. framede başladı 10. frame kadar açıldı durdu , kapanış animasyonu 19. frame e kadar , 20. frame de ürünler başlıyor diyelim.aynı sekilde devam edip iletisimde 40. framede baslayacak.20. ve 40. framelere this.gotoAndPlay(sayfa) dersen ve ürünler butonuna , _root.sayfalar_mc.play; sayfa=20 ve iletisim butonunda da sayfa değişkenini 40 olarak değiştirirsen sorunu halledebilirsin sanıyorum . Şuan biraz yoğun olduğum için acele ve devrik cümlelerle anlatmış olabilirim umarım yardımcı olur. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!