|
|
#1 (permalink) |
|
while döngüsü ile resimleri yüklemek
Selamlar İşin yapısı şöyle: 8 tane kategori var. Bunlar azalabilir ve eksilebilir. Bu yüzden dinamik yapmak istiyorum. galeriler = ["galeri1", "galeri2", "galeri3"....]; diye oluşturuyorum. sonra her galerinin içindeki fotoğrafları da yine array ile yazarak çağırıyorum: galeri1 = ["01.jpg", "02.jpg", ....]; galeri2 = ["01.jpg", "02.jpg", ....]; .... Kategoriler adlı bir buton var, ona basınca aşağı açılır menü olarak listedeki 8 galeri açılıyor. Bunu while döngüsü ile şöyle yaptım: Kod:
function listeyiAc() {
bosluk = acilanMenu._height+2;
yStart = 18;
galeriSayisi = galeriler.length;
var i = -1;
while (++i<galeriSayisi) {
name = "acilanMenu"+i;
katMenu.duplicateMovieClip(name,i);
this[name].galeriText.text = galeriler[i];
this[name]._x = 0;
this[name]._y = yStart+i*bosluk;
}
}
butonCogalt diye bir fonksiyon yazıp, açılan menülerde çoğalan butonun onRelease komutuna bu fonksiyonu atayıp, sonra da fotoYukle diye bir fonksiyon daha yazıp ona da ilgili buton kaçıncı sıradaysa array içinde o sıradaki fotoyu açacak ama. Bunların komutlarını oluşturamıyorum. 4-5 gündür uğraşıyorum çözemedim. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: while döngüsü ile resimleri yüklemek
Alıntı:
for (i=0;i<galeriler.length;i++) { this.attachMovie("galeri_buton", i, i); şeklinde.. yine bu for 'da galeri içindeki resim sayısı kadar alt butonları oluştur. for (j=0;j<galeriler[i].length;j++) { this[i].attachMovie("alt_buton", j, j); daha sonra onRelease'lerine mcl.loadclip(galeriler[this._parent._name][this._name]) dersen istediğin image e ulaşırsın. arrayler 2 boyut olduklarında array[ana_indeks][alt_indeks] şeklinde belirli bir elementine ulaşırsın. ayrıca şekilde oluştururken de daha kısa olarak galeriler = [["01.jpg", "02.jpg"....], ["01.jpg", "02.jpg"...],[...]]; şeklinde oluşturabilirsin.en azından ben öyle yapıyorum. görünüşe göre baya ilerleme kaydetmişsin. bundan sonra sana tavsiyem XML'i kurcalaman. hem böylece resim ekleyip çıkarmak istediğinde bir daha fla ile uğraşmak zorunda kalmazsın. Kolaylıklar.. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: while döngüsü ile resimleri yüklemek
Alıntı:
İlginiz için teşekkürler, biraz sonuç aldıktan sonra cevap yazmak istedim, ilgilenmemişim gibi zannedilmesin. Bir kaç gündür XML kurcalıyorum, ve sanırım olayı çözdüm. Zoque'tan bir arkadaştan aldığım bir XML dosyası üzerinde çalıştım, hem for döngüsünü hem de XML ile fotoğrafları yüklemeyi hallettim. Şimdi olayı kendi tasarımıma göre yeniden şekillendirmek için çalışıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler. |
||
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!