|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
flashta boyama kitabı
arkadaşlar flash ta buton ile bir m.c. nin rengini nasıl değiştirebilirm. çalışma mantığım renk paletindeki renkleri buton yapacam ve sahnede birden fazla mc olcak hangi mc seçiliyse (en son tıklanmışsa) paleten bir butona basıldığında o butonun sahip olduğu renk değerlerine bürünmesini istiyorum fakat a.script bilgim yeterli olmadığından yardım bekliyorum kolaylıklar dilerim.
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: flashta boyama kitabı
Alıntı:
var clr:Color = new Color(mc); clr.setRGB(0xFFFFFF); şeklinde. Fakat 8 den itibaren Adobe bunu tavsiye etmiyor. oNun yerine ColorTransform class'ı kullanmamızı istiyor. sebebi de tek bir colortransform instance ı oluşturup istediğimiz kadar movieclip ' e atayabilmemiz. Kullanımı var ct:flash.display.ColorTransform = new flash.display.ColorTransform(); ct.rgb = 0x999999; movieclip' e de mc.transform.colorTransform = ct; şeklinde atayabiliriz. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
perplaex açıklama için tşkler
fakat ben alıyamadığım için olsa gerek uygulamada başarılı olamadım bu arada bikaç örnek inceleme fırsatım oldu başarılı bulduğum bir örnekte şöyle bir yöntem kullanmışlardı sanırım öncelikle sahnede birden fazla renklendirilmesi gereken mc var. (parca1, parca2, parca3 ....) bunun dışında bu mclerin üzerinde görünmez butonlar ve yan tarafta farklı renklerde butonlar var ilk framede "secili_renk = new Color (); " diye bi değişken tanımlanmış ve yandaki renkli butonların bu değişkene setRGB ile hex değer atanması sağlanmış. sonra bu mc ler üzerindeki butonlar da "secili_renk" adlı değişkenin aldığı renk değerini ilgili mc ye vermesi sağlanmış bu uygulamada benim yapamadığım nokta ise (güleceksiniz sanırım ama) bu "secili_ renk" adlı değişkenin aldığı değeri ilgili mcnin renk değeri olarak uygulamak bir çok yöntem denememe rağmen bir türlü başarılı olamadımyardımlarınızı bekliyorum selam ve hürmetle
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Normalde
var colorer:Color = new Color(mc); colorer.setRGB(secili_renk ); ile olması lazım. ama sanırım burada butonlar ve mc'ler ile ilgili bir iletişim sorunu var. butona değil ilgili mc ye renk verdiğimizden emin olmalı. Aslında en iyisi hiç buton vs kullanmadan direkt mc'nin onRelease event'ini kullanmak. o zaman ; this.mc.onRelease = function() { var colorer:Color = new Color(this); colorer.setRGB(secili_renk ) ; } ile verebiliriz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Eski bir yöntem olabilir bilmiyorum ama
Butona şu komutu vererek yapabilirsiniz: Kod:
on(release) {
mc_renk = new Color(mc_ad);
mc_renk.setRGB(0xFFCC00);
}
Kod:
on(release) {
R = random(256);
G = random(256);
B = random(256);
renkDizisi = R.toString(16)+G.toString(16)+B.toString(16);
renkler = parseInt(renkDizisi,16);
mc_renk = new Color(mc_ad);
mc_renk.setRGB(renkler);
}
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Çalışır ama her zaman daha optimize kod yazmalıyız. var colorer:Color = new Color(mc); colorer.setRGB(Math.random()*0x1000000); en kısa yoludur. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
arkadaşlar sorunumu çözemedim
konuyu biraz daha açıklayıcı kılmak için bir örnek hazırladım cevaplarınızı bu örnek üzerinde uygulayıp rapid'e upload ederseniz sevinirim ilgili dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz http://rapidshare.com/files/45049339/ornek.fla.html
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
lakin gönderdiğin örnek yukarıda anlatmaya çalıştığım veya gönderdiğim örnekle uyuşmuyor benim yapmaya çalıştığım şey sehnedeki birden fazla mc yi tek bir renk paleti ile farklı renklerle renklendirebilmek, bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum bu sorunun cevabını uzun zamandır araştırmama rağmen bi türlü bulamadım. fakat webde kullanılan uygulamalar var
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!