Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » flashta boyama kitabı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.06.2007   #1 (permalink)

makgul's Avatar

Yer: Şanlıurfa
flashta boyama kitabı

arkadaşlar flash ta buton ile bir m.c. nin rengini nasıl değiştirebilirm.
çalışma mantığım renk paletindeki renkleri buton yapacam ve sahnede birden fazla mc olcak hangi mc seçiliyse (en son tıklanmışsa) paleten bir butona basıldığında o butonun sahip olduğu renk değerlerine bürünmesini istiyorum fakat a.script bilgim yeterli olmadığından yardım bekliyorum

kolaylıklar dilerim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.06.2007   #2 (permalink)

perplex's Avatar

Yer: istanbul
Re: flashta boyama kitabı

Alıntı:
makgul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
arkadaşlar flash ta buton ile bir m.c. nin rengini nasıl değiştirebilirm.
çalışma mantığım renk paletindeki renkleri buton yapacam ve sahnede birden fazla mc olcak hangi mc seçiliyse (en son tıklanmışsa) paleten bir butona basıldığında o butonun sahip olduğu renk değerlerine bürünmesini istiyorum fakat a.script bilgim yeterli olmadığından yardım bekliyorum

kolaylıklar dilerim.
2 şekilde olabilir.movieclip' e mc dersek

var clr:Color = new Color(mc);
clr.setRGB(0xFFFFFF);

şeklinde. Fakat 8 den itibaren Adobe bunu tavsiye etmiyor. oNun yerine ColorTransform class'ı kullanmamızı istiyor. sebebi de tek bir colortransform instance ı oluşturup istediğimiz kadar movieclip ' e atayabilmemiz.

Kullanımı

var ct:flash.display.ColorTransform = new flash.display.ColorTransform();
ct.rgb = 0x999999;

movieclip' e de

mc.transform.colorTransform = ct;

şeklinde atayabiliriz.
perplex şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.07.2007   #3 (permalink)

makgul's Avatar

perplaex açıklama için tşkler
fakat ben alıyamadığım için olsa gerek uygulamada başarılı olamadım

bu arada bikaç örnek inceleme fırsatım oldu başarılı bulduğum bir örnekte şöyle bir yöntem kullanmışlardı sanırım

öncelikle sahnede birden fazla renklendirilmesi gereken mc var. (parca1, parca2, parca3 ....)
bunun dışında bu mclerin üzerinde görünmez butonlar ve yan tarafta farklı renklerde butonlar var

ilk framede "secili_renk = new Color (); " diye bi değişken tanımlanmış ve yandaki renkli butonların bu değişkene setRGB ile hex değer atanması sağlanmış.

sonra bu mc ler üzerindeki butonlar da "secili_renk" adlı değişkenin aldığı renk değerini ilgili mc ye vermesi sağlanmış
bu uygulamada benim yapamadığım nokta ise (güleceksiniz sanırım ama) bu "secili_ renk" adlı değişkenin aldığı değeri ilgili mcnin renk değeri olarak uygulamak bir çok yöntem denememe rağmen bir türlü başarılı olamadım
yardımlarınızı bekliyorum

selam ve hürmetle
Old 24.07.2007   #4 (permalink)

perplex's Avatar

Normalde

var colorer:Color = new Color(mc);
colorer.setRGB(secili_renk );

ile olması lazım. ama sanırım burada butonlar ve mc'ler ile ilgili bir iletişim sorunu var. butona değil ilgili mc ye renk verdiğimizden emin olmalı. Aslında en iyisi hiç buton vs kullanmadan direkt mc'nin onRelease event'ini kullanmak. o zaman ;

this.mc.onRelease = function() {
var colorer:Color = new Color(this);
colorer.setRGB(secili_renk ) ;
}

ile verebiliriz.
perplex şu an çevrimdışı  
Old 24.07.2007   #5 (permalink)

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17

Eski bir yöntem olabilir bilmiyorum ama
Butona şu komutu vererek yapabilirsiniz:

Kod:
on(release) {
	mc_renk = new Color(mc_ad);
	mc_renk.setRGB(0xFFCC00);
}
Rastgele renkler vermek için de şu komutu verebilirsiniz:
Kod:
on(release) {
	R = random(256);
	G = random(256);
	B = random(256);
	renkDizisi = R.toString(16)+G.toString(16)+B.toString(16);
	renkler = parseInt(renkDizisi,16);
	mc_renk.setRGB(renkler);
}
Ben denedim çalışıyor.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 24.07.2007   #6 (permalink)

perplex's Avatar

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Eski bir yöntem olabilir bilmiyorum ama
Butona şu komutu vererek yapabilirsiniz:

Kod:
on(release) {
	mc_renk.setRGB(0xFFCC00);
}
Rastgele renkler vermek için de şu komutu verebilirsiniz:
Kod:
on(release) {
	R = random(256);
	G = random(256);
	B = random(256);
	renkDizisi = R.toString(16)+G.toString(16)+B.toString(16);
	renkler = parseInt(renkDizisi,16);
	mc_renk.setRGB(renkler);
}
Ben denedim çalışıyor.

Çalışır ama her zaman daha optimize kod yazmalıyız.

var colorer:Color = new Color(mc);
colorer.setRGB(Math.random()*0x1000000);

en kısa yoludur.
perplex şu an çevrimdışı  
Old 31.07.2007   #7 (permalink)

makgul's Avatar

arkadaşlar sorunumu çözemedim
konuyu biraz daha açıklayıcı kılmak için bir örnek hazırladım cevaplarınızı bu örnek üzerinde uygulayıp rapid'e upload ederseniz sevinirim
ilgili dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz

http://rapidshare.com/files/45049339/ornek.fla.html
Old 22.08.2007   #8 (permalink)

makgul's Avatar

yukarıdaki örneği inceleme fırsatı olan birileri varmı
Old 22.08.2007   #9 (permalink)

Yer: ist

http://rapidshare.com/files/50528685/ocracy.FLA.html
oCRaCy şu an çevrimdışı  
Old 24.08.2007   #10 (permalink)

makgul's Avatar

Alıntı:
makgul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
perplaex açıklama için tşkler
fakat ben alıyamadığım için olsa gerek uygulamada başarılı olamadım

bu arada bikaç örnek inceleme fırsatım oldu başarılı bulduğum bir örnekte şöyle bir yöntem kullanmışlardı sanırım

öncelikle sahnede birden fazla renklendirilmesi gereken mc var. (parca1, parca2, parca3 ....)
bunun dışında bu mclerin üzerinde görünmez butonlar ve yan tarafta farklı renklerde butonlar var

ilk framede "secili_renk = new Color (); " diye bi değişken tanımlanmış ve yandaki renkli butonların bu değişkene setRGB ile hex değer atanması sağlanmış.

sonra bu mc ler üzerindeki butonlar da "secili_renk" adlı değişkenin aldığı renk değerini ilgili mc ye vermesi sağlanmış
bu uygulamada benim yapamadığım nokta ise (güleceksiniz sanırım ama) bu "secili_ renk" adlı değişkenin aldığı değeri ilgili mcnin renk değeri olarak uygulamak bir çok yöntem denememe rağmen bir türlü başarılı olamadım
yardımlarınızı bekliyorum

selam ve hürmetle
oCRaCy dostum ilgin için teşekkürler.
lakin gönderdiğin örnek yukarıda anlatmaya çalıştığım veya gönderdiğim örnekle uyuşmuyor benim yapmaya çalıştığım şey sehnedeki birden fazla mc yi tek bir renk paleti ile farklı renklerle renklendirebilmek, bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum bu sorunun cevabını uzun zamandır araştırmama rağmen bi türlü bulamadım. fakat webde kullanılan uygulamalar var
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

flashta , boyama , kitabi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:46.