|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Xmlden okuttuğum imajlara allowSmoothing nasıl uygulayabilirim?
Merhabalar, Birde flipping book componenti kullanıyorum. Fakat içine extra olarak zoom kısmını ekledim. Ve zoom kısmı eklendiği için imajları büyük kullandım. Bu durumda kişi zoom yapmadığı durumda resimleri kırık kırık görüyor buda kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu nedenle library'deki imajlara yaptığımız gibi dışarıdan gelen resimerede bunu uygulamak istiyorum. flashın helpinde bu konuyla ilgili pek bir şey bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Xmlden okuttuğum imajlara allowSmoothing nasıl uygulayabilirim?
AS 3.0 ile gelen smoothing ile bu yapılabiliyor. Henüz denemedim ama help bölümünde buldum.
flash 8'de ise bitmapData'daki draw kullanılarak smooth elde edilebilir. Hiç olmazsa bile 1.1 - 1.5 arası değerinde blur verilebilir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Denemeden soruyorum ama 1500*950 lik bir imaja uygulayacağım için bluru yavaşlık sorunu olmaz mı?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer o resim hareket halinde değilse blur sadece bir defa hesaplanacağından sorun olmaz. (Tabi üzerine bazı objeler varsa render anında tekrar hesaplama olacağından bazı yavaşlık sorunları olabilir.)
Ama resim hareket ediyorsa blur eklemek kesinlike mantıksız olur hele ki o boyutlardaki bir resme. Şöyle bir şey yapılabilir; zoom olmadığında ve sayfa çevrilmediğinde blur bir defa hesaplanır. Sayfa çevrildiğinde veya zoom yapıldığında blur iptal edilebilir. Böyle olursa bilgisayarı kasacağını sanmam. Bir de o resime zoom yapılmadığında daha küçük boyutlara ulaştığı için o anda görünen boyutu hesaplara katılarak blur verilir bunun hesaplanması da hiç uzun sürmez. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|