|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
Flash projectorde link problemi
Arkadaşlar windows için oluşturduğum exe 'den pdf dosyaya link vermekte sorun yaşıyorum hazırladığım exe fullscreen çalışıyor link verdiğim pdf formatlı dosya explorerde açılmasına rağmen ekranda öne gelmiyor dolayısııyla uygulama fullsecreen olduğundan kullanıcıda bunu farketmiyor. Bu sorunu yaşamadan pdf uzantılı dosyayı acrobatta açtırmam mümkün mü? Tabi ekranda da üste gelmesi gerekiyorki açıldığından haberdar olunsun weya explorerdeki gibi aç kaydet gibi dosya yükleme uyarısıda verilebilir. bu arada benim kullandığım yöntemi aşağıda veriyorum on (release) { getURL("..\\pdf_adi.pdf", "_blank"); }
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash projectorde link problemi
fscommand ile bir bat uygulaması çağırılıp yapılabilir diye tahmin ediyorum. Mesela, bir zamanlar ben windows mediaplayer'ı çalıştırmayı denemiştim. (Ama bu uzun zaman önceydi şimdi örnekleri yok elimde)
En azından fscommand'ın nasıl olduğunu anlatayım. Eğer flash 7+ kullanıyorsanız hazırladığınız exe dosyasının olduğu klasöre "FSCOMMAND" adında bir dosya yapmanız gerekir ve bat uygulamasını bunun içine koymanız gerekir. Meslea bat uygulaması "calistir.bat" olsun. Bu durumda flashdaki kodlar şöyle olmalı; Kod:
on(release){
fscommand("exec","calistir.bat");
}
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Bilgisi olan arkadaşlar varmı?
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
exe' nin bulunduğu dizine fscommand diye bir dizin açıp içine de .bat ya da .cmd uzantılı dosyalarla istediğiniz dosyayı çalıştırırsınız
dosyaların içine de start ali.pdf exit yazmanız yeterli. tabi ali.pdf in bat ya da cmd ile aynı dizinde ve acrobat reader in de sistemde kurulu olduğunu varsayarsak |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bu yöntemde olmadı arkadaşlar
öncelikle ne yaptığımı biraz daha detaylı açıklıyayım önce bir flash belgesinde ki butona on(release){ fscommand("exec","calistir.bat"); } komutunu verdim sonra bir bat dosyası oluşturup içerisine start uygulama.pdf exit yazdım sonra ilgili pdf uzantılı dosyamı ve notpad ile olusturduğum bat dosyasını fscommand diye bi dizin açıp içerisine attım. uygulamayı çalıştırınca bat dosyası çalışıyor ama uygulama pdf nedense açılmıyor???
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
sorun halledildi arkadaşlar
sorunun çözümüne gelince eğer exec ile cd de dosya çalıştıracaksan bunun uzantısı exe olmalı ve bat dosyaya gerek kalmadan fscommand (exec, uygulama.exe) olarak çalışıyor eğer cd den sizim bilgisayarınızdaki bir uygulamayı çalıştırmanız gerekiyorsa arkadaşların yukarıda bahsettiği bat uzantılı dosyayı oluşturmanız gerekir ve bu bat içerisinde hedef uygulamanın tam adresini yazmanız gerekir. selam ve hürmetle
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!