Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash projectorde link problemi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 20.06.2007   #1 (permalink)

makgul's Avatar

Yer: Şanlıurfa
Flash projectorde link problemi

Arkadaşlar windows için oluşturduğum exe 'den pdf dosyaya link vermekte sorun yaşıyorum
hazırladığım exe fullscreen çalışıyor link verdiğim pdf formatlı dosya explorerde açılmasına rağmen ekranda öne gelmiyor
dolayısııyla uygulama fullsecreen olduğundan kullanıcıda bunu farketmiyor.
Bu sorunu yaşamadan pdf uzantılı dosyayı acrobatta açtırmam mümkün mü?
Tabi ekranda da üste gelmesi gerekiyorki açıldığından haberdar olunsun weya explorerdeki gibi aç kaydet gibi dosya yükleme uyarısıda verilebilir.
bu arada benim kullandığım yöntemi aşağıda veriyorum

on (release) {
getURL("..\\pdf_adi.pdf", "_blank");
}
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.06.2007   #2 (permalink)

codesignist's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Flash projectorde link problemi

fscommand ile bir bat uygulaması çağırılıp yapılabilir diye tahmin ediyorum. Mesela, bir zamanlar ben windows mediaplayer'ı çalıştırmayı denemiştim. (Ama bu uzun zaman önceydi şimdi örnekleri yok elimde)
En azından fscommand'ın nasıl olduğunu anlatayım. Eğer flash 7+ kullanıyorsanız hazırladığınız exe dosyasının olduğu klasöre "FSCOMMAND" adında bir dosya yapmanız gerekir ve bat uygulamasını bunun içine koymanız gerekir. Meslea bat uygulaması "calistir.bat" olsun. Bu durumda flashdaki kodlar şöyle olmalı;
Kod:
on(release){
 fscommand("exec","calistir.bat");
}
Sanırım bat dosyasından tam olarak acrobat reader çalıştırılabilir ve açacağı dosya hedef olarak gösterilebilir. Bu kısmını tam bilmiyorum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.06.2007   #3 (permalink)

makgul's Avatar

Alıntı:
codesignist tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
fscommand ile bir bat uygulaması çağırılıp yapılabilir diye tahmin ediyorum. Mesela, bir zamanlar ben windows mediaplayer'ı çalıştırmayı denemiştim. (Ama bu uzun zaman önceydi şimdi örnekleri yok elimde)
En azından fscommand'ın nasıl olduğunu anlatayım. Eğer flash 7+ kullanıyorsanız hazırladığınız exe dosyasının olduğu klasöre "FSCOMMAND" adında bir dosya yapmanız gerekir ve bat uygulamasını bunun içine koymanız gerekir. Meslea bat uygulaması "calistir.bat" olsun. Bu durumda flashdaki kodlar şöyle olmalı;
Kod:
on(release){
}
Sanırım bat dosyasından tam olarak acrobat reader çalıştırılabilir ve açacağı dosya hedef olarak gösterilebilir. Bu kısmını tam bilmiyorum.
calistir.bat içinde nasıl bi script yazmam gerekli bu pdf'nin çalışması için ve bu yöntem sorunumu çözecekmi??
Bilgisi olan arkadaşlar varmı?
Old 21.06.2007   #4 (permalink)

codesignist's Avatar

Yer: İstanbul

Büyük bir ihtimalle bu yöntemle iş çözülecektir. Ama bat dosyasına nasıl birşey yazılması gerektiğini bilmiyorum malesef.
Old 22.06.2007   #5 (permalink)

perplex's Avatar

Yer: istanbul

exe' nin bulunduğu dizine fscommand diye bir dizin açıp içine de .bat ya da .cmd uzantılı dosyalarla istediğiniz dosyayı çalıştırırsınız

dosyaların içine de

start ali.pdf
exit

yazmanız yeterli. tabi ali.pdf in bat ya da cmd ile aynı dizinde ve acrobat reader in de sistemde kurulu olduğunu varsayarsak
perplex şu an çevrimdışı  
Old 18.07.2007   #6 (permalink)

makgul's Avatar

bu yöntemde olmadı arkadaşlar
öncelikle ne yaptığımı biraz daha detaylı açıklıyayım

önce bir flash belgesinde ki butona

on(release){
}

komutunu verdim sonra bir bat dosyası oluşturup içerisine

start uygulama.pdf
exit

yazdım
sonra ilgili pdf uzantılı dosyamı
ve notpad ile olusturduğum bat dosyasını fscommand diye bi dizin açıp içerisine attım.
uygulamayı çalıştırınca bat dosyası çalışıyor ama uygulama pdf nedense açılmıyor???
Old 20.07.2007   #7 (permalink)

makgul's Avatar

sorun halledildi arkadaşlar
sorunun çözümüne gelince eğer exec ile cd de dosya çalıştıracaksan bunun uzantısı exe olmalı
ve bat dosyaya gerek kalmadan fscommand (exec, uygulama.exe) olarak çalışıyor
eğer cd den sizim bilgisayarınızdaki bir uygulamayı çalıştırmanız gerekiyorsa arkadaşların yukarıda bahsettiği bat uzantılı dosyayı oluşturmanız gerekir ve bu bat içerisinde hedef uygulamanın tam adresini yazmanız gerekir.

selam ve hürmetle
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

flash , projectorde , link , problemi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:22.