|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flash Animasyona Xml den veri çekmek
Sitede aradım fakat bulamadım. varsa şimdiden özür dilerim XML den flash'a veri aktaramayı öğrendim. fakat bunu bir türlü arda arda gelen bir animasyona uygulayamadım. İstediğimi bir örnekte gösteriyim; http://www.alisveris.com/asp/index.aspteşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Flash Animasyona Xml den veri çekmek
ben bir örnek buldum fakat bu sefer de SWF dosyasını başka bir serverdaki sayfaya eklediğim zaman XML den veri çekemiyor.
bulduğum örnek kodlar şunlar: PHP Code:
eklemek istediğim SWF ise http://hepsiantendepo.googlepages.com/reklamorta.html burada doğru çalışan http://hepsiantendepo.googlepages.com/reklamorta.swf teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Şöyle bir kodlama işine yarar mı?
Diyelim ki images.XML diye bir XML dosyamız var. "Main" isminde bir fla yapalım. bir dinamik text kutusu koyalım(instance name=myText) fontu gömülmüş(embedded) olarak kullanmakta yarar var. bir tane dikdörtgen çizelim ve bunu bir moviclip yapalım(instance name=myImageFolder) Bir actionscript katmanı ekleyelim ve yukarıdaki kodları oraya yapıştıralım. Kod:
// XML değişkeni tanımlayalım. var XML:XML = new XML(); // XML'de beyaz alanı yok sayman gerekiyor. o nedenle: XML.ignoreWhite = true; // XML'in çağrılması için fonksiyon yaratalım. XML.onLoad = function() { var nodes = this.firstChild.childNodes;//XML'le ilgili terimler. numOfItems = nodes.length; for (var i = 0; i<numOfItems; i++) { myImageHolder.loadMovie(nodes[i].attributes.image); //XML'deki imajı-imajları gösterir. myText.text = nodes[i].attributes.caption; //XML'deki caption kısmını gösterir. } }; XML.load("XML/images.XML");//XML'i yükle...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bir de şöyle bir kodlama buldum. Belki işinize yarar.
Kod:
load data and images through XML //The name of XML file is "book.XML" //first frame myxml = new XML(); myxml.ignoreWhite = true; myxml.load("book.XML"); function process1(pic, name) { pic = myxml.firstChild.childNodes[0].attributes.pic; name=myxml.firstChild.childNodes[0].childNodes[0]; loadMovie(pic, "sam"); text=name; } function process2(pic, name) { pic = myxml.firstChild.childNodes[1].attributes.pic; name=myxml.firstChild.childNodes[1].childNodes[0]; loadMovie(pic, "sam"); text=name; } //movieclp onClipEvent(enterFrame){ if(this._url != _root._url && !loaded) { var kilobytes = Math.ceil(this.getBytesTotal()/1024); var percentLoaded = Math.ceil((this.getBytesLoaded()/this.getBytesTotal()) * 100); _root.counter = "loading " + percentLoaded + "% of " + kilobytes + "k"; _root.loading="Movie is loading, please wait."; if(percentLoaded == 100){ loaded = true; _root.counter = "Ready"; _root.loading=""; } } } //button on (release) { process1(); } //button on (release) { process2(); } //For create XML file U have to simple copy text which is given below paste into notepad file and save as book.XML <?XML version"1.0"?> <Models> <Riya name="Riya" pic="images/pic_1.SWF">Age:22 height:5fit weight:60kg </Riya> <Divya name="Divya" pic="images/pic_2.SWF">Age:24 height:6fit weight:67kg </Divya> </Models>
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
hepinize teşekkür ediyorum . .XML dosyasını SWF dosya ile aynı sunucuya koydum imajlar farklı hostta çalıştı. adresi Dd_LynCh in dediği gibi tam url olarak da girsem sorun oluyor. XML i nedense bilgisayarımda farklı hosttan çekiyor sunucuya atınca olmuyor. ben de XML dosyası ve SWF dosyasını aynı hostta tutarak sorunu birşekilde aşmış oldum
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Sorunu aştığımı söylemişim ama yanılmışım sadece geçici bir çözüm oldu.
yani XML dosyasını ve SWF dosyasını aynı host altında olma zorunluğu beni çok zora sokuyor. XML dosyası müşterinin kendi hostunda olsun istiyorum fakat SWF dosyası benim hostumda sonuçta Adobe da da araştırdım fakat sorunu çözemedim. ![]() fla dosyasındaki kod bu: Alıntı:
|
|
|
|
|