|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: Flashda degisken
Alıntı:
Ayrıca, querystring ile aktardığınız değeri flash içerisinde "scoping" sorunu yaşamadan yakalamak için vede okumayı kolaylaştıracağından her zaman şu yöntemi kullanmanızı öneririm; deneme.SWF?dil=tr if(_level0.dil == "tr") { ..kodun devamı... } Ayrıca bu yöntem ile var dil:String = "baska deger"; gibisinden tanımladığınız lokal değişkenler zarar görmez. Not: querystring ile aktarılan değişkenler _level0 seviyesine yerleşirler. _root.dil şeklinde çağırmak geçersizdir, değer olarak undefined döndürür.
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
value rezerve değildir bazı class' larda property dir. kullanabilirsiniz. ama for mesela rezerve bir kelimedir. kullanmaya kalktığınızda hata verir. _root şeklinde çağırmak da geçerlidir. zaten _level0 = _root sonuçta |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sargon scriptMan ve perplex hepinize teşekkür ederim. "value" değişken ismini örnek olsun diye vermiştim ama burda konusu geçince denedim reserve edilmiş bir isim değil. Benim sorunum kullandığım server side dilde gelmesi gereken session değerinin düşmesinden kaynaklanıyormuş. İlk çalıştırdığımda normal olarak değişken geliyordu daha sonra değişken düştüğünden benim if yapısında else de olan 5. frame e git çalışıyormuş. Neyseki dikkatsizlikten ortaya çıkan sorunu hallettim. Tekrar teşekkürler.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!