|
|
#1 (permalink) |
|
Swf project.exe içinden e-book.exe dosyasını run yapmak?
Selamlar. flash yine beni kastı Bir sorum olacak yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana.Multimedia.SWF dosyam var. İnteraktif bir cd hazırladım. Ancak Desktop author ile hazırladığım bir çok e-book.exe dosyam var. Cd tam ekran olarak çalışıyor. Ancak işlerin içine girdiğinizde "E-Book dosyasını görmek için lütfen tıklayınız." şeklinde bir butonum var. O butona bastığımda e-book.exe dosyasının açılmasını istiyorum. Bunu yapabilmek için de; butonun üzerine; Kod:
on (release) {
fscommand("exec","e-book.exe");
}
Bazı mesajlarda .exe dosyasını fscommand klasörü içerisine koyun diye belirtmişler. Ama benim çalışmamın içerisinde fscommand adlı bir klasör açıp onun içine mi e-book.exe dosyasını yerleştirmem gerekiyor? Kafam çok karıştı, hemen hemen hiçbir şey anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada flash CS3 kullanıyorum. Dosya Action script 3.0 |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Re: Swf project.exe içinden e-book.exe dosyasını run yapmak?
Bunun için ben de zamanında çok uğraşmış fakat başaramamıştım. En son çözüm olarak 3rd party bir yazılımla bu işi çözübilir miyim diye araştırınca Zinc isimli programı bulmuştum. Zinc sadece bu sorunu çözmekle kalmadı, benim interaktif cd hazırlarken karşılaştığım birçok soruna da çözüm getirdi. Eğer yoğun olarak interaktif cd işleri yapıyorsan bu programı edinmeni şiddetle tavsiye ederim.
http://www.multidmedia.com/shop/?item=zincwin |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Geç mi oldu bilmem ama bir yöntemi şöyle:
Batch file yaparak açtırabilirsin fscommand altından...bir MS-DOS Batch file oluşturuyorsun text editör ile Kod:
@echo off start dosya/dosya.pdf @exit sonra da flash'ta fscommand ile butona yazdığın komut ile çağırabiliyorsun: Kod:
on (press) {
fscommand("exec", "dosya.bat");
}
zinc programını da bulamadım gitti ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
çağırmak istediğin exe fscommand diye bir klasör içinde olması gerekli.
güvenlik sebebiyle böyle yapılmıştı bir ara.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!